Banda Sinfónica de la FSMCV


Banda Sinfónica de la FSMCV

HISTORIAL DE LA BANDA

L'any 2000, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) es planteja reprendre un projecte els inicis del qual cal buscar-los en la primigènia Banda Juvenil de la Federació.

Després de l'èxit obtingut al 2001, any de la refundació, la Banda Federal es constituïx de forma estable amb l'objectiu de proporcionar als components l'experiència de treballar davall la direcció d'excel·lents directors i amb repertoris de gran banda simfònica, així com actuar en els millors auditoris; açò, unit a la convivència amb altres jóvens músics en les trobades preparatòries, els anima a seguir avant en la pròpia banda de la seua societat musical i en els estudis musicals.

En suma, la Jove Banda Simfònica és un servici més que la FSMCV proporciona als associats i que beneficia tant els músics com les seues agrupacions artístiques.

Els membres són músics d'entre 18 i 28 anys que pertanyen a societats musicals federades i amb formació mínima de quint curs d'ensenyances professionals. Actualment compta amb 110 places.

Ha oferit concerts als grans auditoris i teatres de la Comunitat Valenciana, així com a l'auditori de Múrcia, auditori de Santiago de Compostel·la, auditori de Tenerife i Teatres del Canal de Madrid. En el pla internacional, ha actuat a la Casa de la Cultura de Carpentras (2011, França), i al World Music Contest Kerkrade 2013 (Holanda).

En el repertori abordat per esta formació des dels inicis ha predominat música de compositors valencians de tots els temps, i també ha interpretat obres de compositors actuals europeus i americans sense descuidar les grans obres de la música clàssica, les transcripcions per a banda de les quals han format part d'alguns dels seus concerts.

En la temporada 2014, la Jove Banda Simfònica de la FSMCV està dirigida pel mestre Daniel Ferrero Silvage


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Daniel Ferrero Silvage

Va començar els seus estudis musicals en el Centre Musical "José Melchor Gomis" d'Ontinyent amb son pare Jose Mª Ferrero Pastor i el musicòleg franciscà Vicente Pérez-Jorge. Continuant-los en el Conservatori Superior de Música de València amb Jose Rossell, Luis Blanes Arques, Amando Blanquer Ponsoda, Eduardo Montesinos, Jose Mª Vives, Eduardo Cifre i Manuel Galduf, entre altres, obtenint les titulacions superiors de Trompa, Harmonia, Composició i Instrumentació, Direcció de cors i Direcció d'orquestra. Ha assistit a classes de direcció amb Manuel Galduf, Bernardo Adam Ferrero, Roberto Forés i Antoni Ros Marbà.

Des de 1987 fins a 2000 va ser director titular de la Banda Unió Artística Musical d'Ontinyent, obtenint dos primers premis en els certàmens de Cullera i Elda, un tercer en Campo de Criptana i un segon en el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València. Entre 2001 i 2005 va dirigir la Banda de la Societat Filharmònica Alteanense, aconseguint en 2001 un segon premi en el Certamen Ciutat de Múrcia i en 2005 la Medalla d'Or amb Menció d'Honor en el 15th World Music Contest de Kerkrade.

En 2008 va assistir com a director invitat al 4t Estagio d'Orquestra de Sopros Piaget del Campus Universitari de Mirandela i Viseu a Portugal. En 2010 va ser guardonat per la Federació Valenciana de Societats Musicals amb el Premi Euterpe en la seua Secció de Composició de Música per a la festa.

Ha realitzat diverses gravacions per a l'editorial Alberri Soart i per a RNE (Cicle Concerts al Palau).

Actualment és professor de Trompa en el Conservatori de Cullera i director des de 2005 de la Banda Unió Musical d'Alberic, obtenint importants premis en la secció simfònica del Certamen Internacional Vila d'Altea en 2009 i en la Secció d'Honor del Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València en els anys 2007, 2011 i 2013.