Societat Musical “La Nova” de Xátiva


Societat Musical “La Nova” de Xátiva

HISTORIAL DE LA BANDA

És en 1861 baix la dirección d'En Antonio Gasola i amb el nom de "Música Nueva", naix la Societat, legalitzant-se el dia 26 de febrer de 1901 estant com a director de la Banda En Rafael Marco i el primer President En Luís Ballester.

El dia 2 de novembre de 1921 es fa fer càrrec de la Banda En José Ramírez, així com l'orquestra del quadre artístic composant l'himne a la Mare de Dèu de la Seu, melòdia que toca el Carrilló de la Colegiata . En 1974 es contrueix l'edifici propi de l'actualitat a l'emplaçament de l'Albereda.

Des de 1940 fins a la data han passat per la Banda directors de la talla d'En Ricardo Bolinches, En Pau Carbonell, En Francisco Baixauli, En Roberto Saez, En Victorino Tarin, En Salvador Huerta, En Joan Enric Canet, En Julio Juan Garcia i J. Rafael Pascual Vilaplana. En l'actualitat, des del dia 9 de Descembre de 2009, es director de la nostra Banda En David Penadés Fasanar.

El dia 25 de Novembre de 2000 naix l'Orquestra de la Musica Nova, sent el director titular En Julio Juan Garcia.

Al llarg dels més de 110 anys; ha viatjat per Europa, ha participat en grabacions per a RNE i Canal9, i Compta una Escola Oficial de Música, amb 250 alumnes, i se li ha otorgat la Medalla d'Or de l'Ajuntament de Xàtiva i la Medalla d'Or de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

El passat 8 de Juny de 2013 la Banda va rebre el primer premi de Música festera al poble d'Agost.

En l'actualitat, desde el mes de Març de 2010 asumix la Presidència de la Societat En Ricardo Ventura i Mompó.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

David Penadés Fasanar

Natural de Canals (València), naix l'any 1978. Va fer els estudis superiors al Conservatori Joaquín Rodrigo de València. És premi d'honor extraordinari fi de grau superior i premi Euterpe de la Música atorgat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Així mateix, és màster en estètica i creativitat musical per la Universitat de València.

Estudia harmonia, contrapunt i fuga, composició i direcció d'orquestra amb diversos professors i és seleccionat per a dirigir orquestres com ara l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València o l'Orquestra Simfònica de la Ciutat de València. Té compostes distintes obres en diversos gèneres i la seua obra ha sigut premiada, editada i difosa en diferents concursos i certàmens tant a nivell nacional com internacional.

Ha sigut director titular de diverses societats musicals entre les quals destaquen: Unió Musical El Xúquer de Sumacàrcer (2001-2005), Agrupació Musical L'Amistat de Quart de Poblet (2006) i Agrupació Musical de Manuel (2007-2009), amb les quals ha aconseguit importants premis en els diferents certàmens en què ha participat. Actualment és el director titular de la Banda Simfònica de la Societat Musical la Nova" de Xàtiva, activitat de compagina amb la de compositor.