Sinfonisches Blasorchester Süd-West de Mainz


Sinfonisches Blasorchester Süd-West de Mainz

HISTORIAL DE LA BANDA

La banda Sinfonisches Blasorchester Süd-West és una orquestra de vent que interpreta música simfònica. La banda està assentada al sud-oest d'Alemanya, al costat del bonic Rhin i és una dels molts ensembles de l'associació CMIKB e.V., amb més de 40 anys d'història musical.

Des de fa molt de temps la banda és dirigida per Stefan Grefig, amb ell la banda va presentar l'estrena a Alemanya de la simfonia Asgard i l'estrena mundial d'una composició de Thiemo Krass. Habitualment la banda realitza molts viatges per Alemanya i per l'estranger, com ara la Selva Negra, Innsbruck, Roma, etc. També oferix molts concerts especials com l'opéra piccola, solistes de l'Academy of Stage arts, entre altres.

La banda Sinfonisches Blasorchester Süd-West s'ha fixat com a meta cultivar i difondre el gènere "música simfònica per a bandes de vent" que a Alemanya és poc conegut i, al seu torn, que s'hi apassionen els músics i el públic a través de la interpretació d'obres originals de la literatura simfònica per a bandes de compositors contemporanis d'Alemanya i internacionals, amb la qual finalitat ha treballat amb el compositor holandés Johan de Meij i amb els compositors alemanys Andrea Csollany i Rold Rudin.

Encara que l'equilibri dels grups instrumentals és de gran importància, la participació en la banda com ensemble d'una associació està oberta a tota la gent que vol incorporar-s'hi amb ganes de fer música junts assíduament.

Una formació constituïda per xiquets i jóvens assegura el planter de la banda i per això té una mitjana d'edat molt baixa. En l'associació s'educa 50 xiquets i jóvens entre 6 i 18 anys que toquen en dos bandes juvenils. Açò assegura que la banda Sinfonisches Blasorchester Süd-West puga continuar molts anys més fent música.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Stefan Grefig

Va nàixer l'any 1976 a Renània-Palatinat (Alemanya). Mentre estudiava i finalitzava el seu diploma de pedagogia de trompeta a la Universitat de Wiesbaden/Frankfurt, també va finalitzar els estudis de direcció a Maastricht (Holanda) amb matrícula d'honor.

Stefan Grefig ha treballat amb moltes bandes i ensembles a Alemanya. Per eixemple va dirigir la Junge Bläserphilharmonie Nordrhein-Westfalen o la banda de brass de la Universitat de Wiesbaden. També ha realitzat molts projectes tant de director com de docent a països com ara Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Itàlia y també Espanya.

A més dirigir bandes, impartix classes de direcció i de trompeta en altres conegudes orquestres. Des de 2009 fa cursos amb l'Academy of Stage Arts a Frankfurt am Main i allí forma jóvens cantants per a treballar de solistes amb orquestres. No solament treballa amb bandes simfòniques, sinó que també és fundador i cap musical de la Brass Band Rheinland-Pfalz.