Drumming Grupo de Percussão


Drumming Grupo de Percussão

HISTORIAL DE LA BANDA

Drumming Grupo de Percussão va ser fundat l'any 1999, resultat de l'experiència acadèmica iniciada uns anys abans, conseqüència de la creació del primer curs de percussió a l'Escola Professional de Música d'Espinho i el primer curs superior de percussió a Portugal a l'Escola Superior de Música i Arts de l'Espectacle de Porto (ESMAE), davall la direcció de Miquel Bernat, percussionista de reconegut prestigi internacional. El grup, format inicialment per alumnes i professors, té en el seu currículum centenars d'actuacions a les sales d'espectacles més importants de Portugal i als més importants festivals i sales d'espectacles d'Europa.

Drumming GP ha presentat, també, estrenes mundials de compositors espanyols com ara Agustín Charles, Cèsar Camarero, David del Puerto, Eduardo Soutullo, Javier Àrias, Jesús Rueda, José Manuel López López, Manuel Rodeiro, Polo Vallejo, així com també dels compositors iberoamericans Javier Álvarez (Mèxic), Roberto Sierra (Puerto Rico), Daniel Almada (l'Argentina) Arrigo, Barnabé, Marlos Nobre i Ney Rossauro (el Brasil ), com a conseqüència, sobretot, del fort nexe que el seu director artístic manté amb molts compositors del seu país natal i, d'una forma general, amb importants personalitats o grups europeus i iberoamericans. Cal destacar que Drumming GP és el grup estranger que més encàrrecs ha fet a compositors espanyols, així com el grup que més ha difós la seua música a Portugal.

Drumming GP s'ha afirmat, en l'àrea de percussió, com un dels projectes més innovadors de l'actualitat, a Portugal i a la resta d'Europa. L'estructura establix la seua estratègia en la diversificació de projectes artístics, de manera que respecta elevats padrons d'exigències tecnicoartístiques i interactua amb compositors i creadors, solistes, programadors i entitats culturals de diverses naturaleses.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Miquel Bernat

És un dels majors dinamitzadors de l'escena internacional i ha contribuït molt a la divulgació i solidificació de la percussió com a mitjà artístic.
Director, professor, compositor i intèrpret, interpreta els més diversos tipus de músiques: vernacla, erudita, experimental, electrònica i popular, i interactua amb diverses àrees artístiques.

Va estudiar a València, Madrid, Brussel·les, Rotterdam i Aspien Summer Course (USA). Guardonat amb el premi fi de carrera a Madrid, 1r premi i menció d'honor a Brussel·les, "Special Prix" del concurs Gaudeamus d'Holanda, 2n premi de l'Aspien Nakamichi Competition.

Va tocar amb l'Orquestra Ciutat de Barcelona i la Royal Concertgebouw d'Amsterdam. Membre del Duo Contemporain de Rotterdam i fundador d'Ictus Ensemble de Brussel·les, actua amb la Companyia Rosas de la coreògrafa A. T. de Keersrmaeker en nombrosos espectacles.

Entre les seues actuacions com a solista arreu del món cal destacar les qua ha fet amb l'ORTVE, l'Orquesta Sinfónica de Múrcia, Remix Ensemble, Ictus Ensemble, Plural Ensemble, Proyecto Guerrero, Grup Instrumental, MusikFabrik, Borusan Orchestra Istanbul, Cyprus Symphony Orchestra, Orquesta de la Comunidad de Madrid, Orquestra de Cadaqués, Orquestra Nacional do Porto. Va estrenar i li van dedicar els Concerts de Percussió de David del Puerto, César Camarero, Luis de Pablo, Mauricio Sotelo i Joan Guinjoan,,, Estrena a l'IRCAM/Centre George Pompidou, Mantis Walk in a Metal Space de Javier Álvarez, primer concert mundial per a Steel Drums. Va ser professor als conservatoris superiors de Rotterdam i Brussel·les. Ara desenvolpa intens treball a Portugal i allí crea el Curso Superior de Percussão a l'ESMAE, Porto, Universitat d'Aveiro i ESMuC de Barcelona. Invitat com a professor a l'International Summer Course de Darmstadt, Sistema d'Orquestres de Veneçuela (FESNOJIV), Instrumenta d'Oaxaca, CIVEBRA de Brasília...

Funda el Drumming-GP, un dels grups de percussió més dinàmics de l'escena i crítica internacional. Apassionat per la creació actual i exponent compromés amb l'expansió de l'art de la percussió.