Sociedad Musical e Instructiva Santa Cecilia de Son Rapinya


Sociedad Musical e Instructiva Santa Cecilia de Son Rapinya

HISTORIAL DE LA BANDA

La Banda de Música de Son Rapinya es va presentar en públic el 22 de desembre de 1984 al Col·legi Son Quint. Ha actuat a molts llocs de Mallorca, entre els quals cal destacar el Teatre Principal, l'Auditori, Trui Teatre.

En l'actualitat està formada per 50 músics, quasi tots ells amateurs.

Al 2011 actua com a banda acompanyant en el concert que realitza Manolo Escobar a Mallorca al Trui Teatre.

Al 2012 realitza un concert per a acompanyar, en esta ocasió, el cantant valencià Francisco.

Al 2013, intervé com a banda interna en la representació de l'Òpera Aida al Teatre Principal de Palma juntament amb l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Estrena, per primera vegada a Espanya, l'obra Glòria del compositor britànic Karl Jenkins juntament amb la Coral Universitària, Coral de l'Orfeó Ramon Llull i Musicants de Mallorca. A l'octubre és seleccionada per a fer els concerts del programa Dilluns de Cultura al Teatre Principal organitzats pel Consell de Mallorca.

En el present any 2014 participa en l'òpera Rigoletto de Verdi, en paper de banda interna juntament amb l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, de nou al Teatre Principal de Mallorca.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Germán Guillén Alcocer

Naix a Bigastro l'any 1984. Comença els seus estudis musicals amb Juan Morote a l'escola de música de l'esmentada localitat.

Al juny del 2006 finalitza els estudis de clarinet corresponents al grau superior al CSM Manuel Massotti de Múrcia, amb Miguel Torres amb la qualificació final de matrícula d'honor.

Complementa la seua formació, en l'àmbit de la direcció, de la mà dels professors José Rafael Pascual Viapana, Eugene Corporon i Jan Cober.

En el camp de la direcció ha aconseguit un segon i un primer premi en el Certamen Provincial de Bandes de Música d'Alacant en els anys 2008 i 2009, respectivament, al capdavant de la banda de la Unión Musical San Fulgencio, de la qual va ser director titular entre 2005 i 2010.

Des de 2003 fins a 2005 dirigix la coral juvenil Manuel Moya, de 2004 a 2010 és subdirector de la banda de la Sociedad Unión Musical de Bigastro i director, així mateix, de la banda juvenil d'esta, i des de 2005 fins a 2010 va ser director titular de la banda de la Sociedad Unión Musical de San Fulgencio. Actualment és el director titular de la banda de Son Rapinya de Palma de Mallorca.