Unió Musical Beniarbeig


Unió Musical Beniarbeig

HISTORIAL DE LA BANDA

La Unió Musical Beniarbeig es va fundar l'any 1925 per iniciativa de Luis Santonja, promotor econòmic, i José Fornés, que va ser el primer director de la banda.

Del 1995 al 1997 va presidir la institució Francisco Javier Querol i Sancho. En este període destaca la data del 16 de febrer de l'any 1997 en què la Unió Musical Beniarbeig va actuar, per primera vegada, al Palau de la Música de València.

Des de l'any 2003 i fins a l'actualitat és dirigida per Filiberto Mira Ortega.

L'any 2004 es presenta per primera vegada al Certamen Provincial de Bandes organitzat per la Diputació Provincial d'Alacant i hi aconseguix un segon premi en la secció tercera.

L'any 2005 es torna a presentar al i hi aconseguix el segon premi.

L'any 2006, el 23 de juliol, actua per tercera vegada a la sala Iturbi del Palau de la Música de València.

L'any 2007 guanya la menció d'honor al Certamen Provincial de Bandes d'Alacant, per la secció tercera.

En el mateix any queda en segon lloc en el Certamen de Música de la Comunitat Valenciana.

L'any 2013 guanya la menció d'honor en el Certamen Provincial de Bandes d'Alacant en la secció tercera.

En el mateix any actua en el Certamen de Música de la Comunitat Valenciana, al Palau Reina Sofía de València i hi aconseguix un segon premi.

El 2013 actua a l'ADDA d'Alacant i al Palau de la Música de València.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Filibert Mira Ortega

La seua trajectòria com a director s'inicia l'any 1988 quan assumix la direcció de la banda Unió Musical d'Albaida. Eixe mateix any rep l'encàrrec de formar una banda a la localitat de Miramar, que finalment va començar la seua trajectòria l'any 1991.

Ha realitzat diverses gires per la Comunitat Valenciana, Itàlia, Alemanya, Anglaterra, Àustria, Romania..., i ha dirigit com a invitat: la Banda Città de Fano (Itàlia), la Banda de la Societat Musical de Faura, l'Orquestra de l'Horta, la Banda i Orquestra de Quart de Poblet, la Banda Comarcal de la Safor-Valldigna.

Actualment compagina la seua tasca de director amb la de professor d'orquestra del Conservatori Professional Mestre Vert, de Carcaixent.

Rep els seus primers premis com a director amb la Unió Musical de Beniarbeig el 2004 i 2005, eixos dos anys guanya el segon premi en el Certamen de Bandes de la Diputació d'Alacant; el 2007 guanya el primer premi i menció d'honor del Certamen de la Diputació d'Alacant, així com el segon premi del Certamen de la Comunitat Valenciana.

Recentment, el 2013, i amb esta mateixa banda ha obtingut menció d'honor en el certamen de la Diputació d'Alacant, així com el segon premi en el certamen de la Comunitat Valenciana.

Com a director de la Unió Musical de Catarroja rep el 2008 el tercer premi en el Certamen Internacional de la Ciutat de Múrcia, i el 2010 el primer premi del Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València. El 2013 guanya el segon premi del certamen de la Diputació de València.

En la seua faceta didàctica i investigadora ha sigut guardonat, el 2011, amb el Premi Euterpe de Gestió Musical pel seu treball de millora de gestió en escoles de música "Coordinar en la nube".