atrás

Secció d'Honor

Societat Musical Instructiva Santa Cecília De Cullera

HISTORIAL DE LA BANDA

La Banda Santa Cecília de Cullera va ser fundada pel mestre Antonio Chornet Font el 1907 i la Societat Musical el 1909.

El 1933 es presenta al certamen internacional de Narbona (França) on obté tres primers premis. El 1950 torna a Narbona i obté la màxima qualificació davant d'altres bandes. En eixa època, alterna els certàmens de València i en 1954 obté el segon premi en la secció especial i el 1955, el tercer.

En el Certamen de València, els anys 1984, 1989 i 1992, guanya i suma la menció d'honor. A Kerkrade (Holanda) obté primers premis el 1978 i 1981.

El 1990 assistix al Certamen Internacional de Glasgow i hi aconseguix el màxim guardó.

El 1994 participa en el Certamen de Requena i guanya el primer premi amb menció d'honor i també en la Secció d'Honor del Certamen de València els anys 1997 i 1999. El 2002 i 2004, obté el primer premi amb menció d'honor i el 2007, a més, del de la millor banda de la Comunitat Valenciana..

BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Carlos Garcés

És director titular de la Banda i Orquestra Simfònica de la SMI Santa Cecília de Cullera. Així mateix, és director titular de les orquestres "Lira Numantina" de Sòria i "Ciutat de Palència".

Va estudiar direcció d'orquestra al Conservatori Superior de Música del País Basc MUSIKENE amb Enrique García Asensio i Manel Valdivieso. És becat per a estudiar un any al Conservatori de Bolonya (Itàlia) amb Luciano Acocella.

Finalitza amb les màximes qualificacions un màster en direcció d'orquestra al Conservatori CODARTS de Rotterdam. Ha dirigit, entre altres, l'Orquestra de València, Orquestra d'Euskadi, Orquestra de la Comunitat de Madrid en una producció del Teatre de la Zarzuela, Orquestra Simfònica del Vallès, Boston Philarmonic Young Orchestra, Banda Municipal de Sòria, Banda La Pamplonesa, Orquestra de l'Òpera de Rouen.

El 2014 és acceptat per l'Orquestra del Festival de Lucerna per a estudiar amb el mestre Bernard Haitink. El 2015 presenta el seu primer disc en què s'inclou la Simfonia núm. 1 NUMANTIA, de J. Vicent Egea, amb l'Orquestra Lira Numantina de Sòria. Entre els seus pròxims compromisos destaca el fet de dirigir l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó.

ACTUACIÓ