atrás

Secció d'Honor

Societat Unió Musical Santa Cecília De Guadassuar

HISTORIAL DE LA BANDA

Des de mitjans segle XIX a Guadassuar sempre hi ha hagut diferents bandes de música. El 1939, els músics que havien format part de les diverses agrupacions fundaren la Unió Musical Santa Cecília que, fins a l'any 1975 va estar davall la direcció de Virgilio Beltrán.

Entre 1981 i 1995, amb Joaquín Vidal Pedrós com a director, va aconseguir en el Certamen de Bandes de Música de València el primer premi de la secció primera i la màxima puntuació de totes les seccions (1983), segon premi de la secció especial B (1985), primer premi i menció d'honor en la mateixa secció (1987, 1990) i segon premi en la secció d'honor (1994).

Entre 1995 i 2006, davall la direcció de Francisco Zacarés, obtingué dos segons premis en el Certamen d'Altea (1996 i 1999), el primer premi del Certamen Nacional de Múrcia (2002), el primer premi del Certamen Nacional de Campo de Criptana (Ciudad Real, 2004) i un primer premi en el certamen WMF de Kerkrade (2005).

Ha participat en nombrosos festivals i concerts a diverses localitats de la Comunitat Valenciana, Albacete, Catalunya i Madrid, així com a Avinyó (França) i Corciano (Itàlia).
L'any 1980 es va crear l'escola de música, on en l'actualitat s'impartixen totes les especialitats instrumentals a més de 250 alumnes. També compta amb orquestra, banda jove, orquestra jove, cor i cor infantil.

Des del 2006 està dirigida per Juan Carlos Civera, amb qui l'any 2008 guanyà el primer premi de la secció primera del Certamen Internacional Ciutat de València, amb la màxima puntuació de totes les categories. Al juliol de 2009 va obtindre el primer premi al Certamen Vila d'Alginet, amb una plantilla formada pels músics joves. Al juliol de 2010 i de 2012 va aconseguir dos segons premis a la secció d'honor del Certamen Internacional de València..

BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Juan Carlos Civera

Nascut a València al novembre de 1967, cursà estudis al Conservatori Superior de Música de València, amb premi honorífic del grau superior de fagot i música de cambra.

Va ser membre del Quintet de Vent López-Chavarri, del Permanence Consort, de Cambra XX i de les orquestres Academia Arcadia, La Dispersione i Sinfónica Europea Mediterránea i invitat en nombroses orquestres espanyoles. Ha col·laborat com a tenor amb el Cor de la Generalitat Valenciana.

Ha dirigit la Coral Infantil Juan Bautista Comes, el Cor de Veus Mixtes del Conservatori José Iturbi de València, el Grup Polifònic Haendel de Benaguasil, l'Escola Vocal de Xàbia, així com les bandes simfòniques Unió Artística Musical de Vilamarxant, Unió Musical de Benaguasil, Centre Artistic Musical de Bétera, Unió Musical de Mislata, la Armónica de Bunyol, Unió Musical de Montserrat i Unión Musical Utielana.

També ha sigut director invitat de l'Orquestra del CICUM de Benaguasil, l'Orquestra Simfònica de la Valldigna i l'Orquestra de Cambra de la Artística de Bunyol i principal director invitat de la Banda Musicale de Pont Saint Martin (Itàlia). El 2012 dirigí el Messies de Hendel participatiu de la Schola Cantorum d'Algemesí.

Actualment es professor de fagot i música de cambra al Conservatori Municipal José Iturbi de València; director titular de les bandes simfòniques Santa Cecília de Guadassuar i Unió de Pescadors del Cabanyal, i de l'ensemble de saxòfons Arsonora.

ACTUACIÓ