atrás

Secció d'Honor

Societat Unió Musical Alberic

HISTORIAL DE LA BANDA

L'any 1852 es funda la Societat Unió Musical Alberic, amb un grup de músics dirigits per una mestra amb nocions musicals. Va participar en la primera edició del Certamen de la Fira de Juliol de València l'any 1886 (actual CIBM València), en el qual va obtindre el tercer premi. Des d'eixe moment, ho ha fet en diferents edicions, amb primers i segons premis en les seccions primera i especial B.

Molts directors han passat per la història de la SUM Alberic. Menció especial al conegut com "El Mestre", Emilio Mínguez Martínez, natural d'Alberic i director de la banda durant 25 anys, amb el qual va participar en diverses edicions del Certamen de València.

La SUM Alberic compta amb músics professionals repartits per Espanya, que col·laboren amb la banda. Cal destacar la figura de dos grans músics que ens han abandonat en l'última dècada i que han treballat per a la banda: els mestres Mario Vallés Torres i Miguel Iborra Climent.

L'any 2002, se'n fa càrrec Francisco Javier Martínez Martínez, amb el qual participa el 2004 en el Certamen de Cullera, on aconseguix el premi a la millor banda del certamen. L'any 2005, participa en la secció primera del CIBM València, on aconseguix el primer premi.

Des de 2005, el director titular de la banda és Daniel Ferrero Silvage. A partir d'eixe moment, participa en la secció d'honor del CIBM València, on aconseguix, al 2007, el segon premi, al 2011 el tercer premi i al 2013 el segon premi. Al 2009 participa en la Secció Simfònica del Certamen "Vila d'Altea", on aconseguix el segon premi.

Durant els últims anys, la banda ha realitzat diferents concerts al Palau de la Música i ha sigut protagonista de diferents programes com Bandàlia o Nuestras Bandas de Música. Compta amb una plantilla de més de 200 músics, amb una escola de música dedicada al mestre Leopoldo Magenti i una Banda Jove, formada per més de 70 educands.

BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Daniel J. Ferrero Silvage

Naix a Ontinyent el 1965. Va començar els seus estudis musicals a la seua ciutat natal estudiant amb el Rvd. Pare Vicente Pérez Jorge. Continua els seus estudis professionals en el Conservatori Superior de Música de València on obté les titulacions superiors de Trompa, Harmonia, Composició i Instrumentació, Direcció de Cors i Direcció d'Orquestra.

Assisteix a classes d'aquesta amb Manuel Galduf, Bernardo Adam Ferrero, Roberto Forés i Antoni Ros Marbà. Ha dirigit l'Orquestra del Conservatori de València, l'Orquestra Simfònica del Vallès, la Unió Musical de Muro, la Banda Municipal de Villena, la Banda Unió Artística Musical d'Ontinyent, i la banda Filharmònica Alteanense. Ha aconseguit dos primers premis als certàmens de Cullera i Elda, un tercer premi a Campo de Criptana, un segon premi al certamen Ciutat de Múrcia en 2001, la Medalla d'Or amb Menció d'Honor en el certamen de Kerkrade del 2005, un segon premi a la secció d'honor del certamen Ciutat de València l'any 2007, un tercer premi en el mateix certamen l'any 2011, un segon premi el 2013, i al Certamen Internacional Vila d'Altea el 2009 un primer premi.

És membre de la Societat General d'Autors i Editors i president de l'Associació de Compositors de Música de Moros i Cristians (ACMMIC).

L'any 2008 fou director convidat al "4t Estágio de Orquestra de Sopros PIAGET", Campus Universitari de Mirandela i Viseu a Portugal. El 2010 va ser guardonat per la Federació Valenciana de Societats Musicals amb el Premi Euterpe a la secció de composició de música per a la festa.

Durant 2014 va ser el Director de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

Actualment és professor de trompa al Conservatori Professional de Dénia i des de 2006 és director de la banda Societat Unió Musical d'Alberic.

ACTUACIÓ