Cheryl Frances-Hoad

Cheryl Frances Hoad

Cheryl Frances-Hoad va nàixer a Essex (Regne Unit) en 1980 i va rebre la seua instrucció musical al Yehudi Menuhin School, Gonville and Caius College, Cambridge (grau en música amb doble distinció, màster en composició amb distinció) i Kings College London (doctorat en composició). S'ha descrit la seua música com "una declaració de fe en les eternes veritats de la composició" (The Times), amb "una veu desbordant, no solament amb idees, sinó també amb la disciplina i l'art necessaris per a aprofitar-les" (The Scotsman).

Recentment, va ser triada per a ser una compositora destacada en el programa de BBC Radie 3, Composer of the Week (Five under 35, March 2015).

Les seues composicions li han permés guanyar diversos premis, des del premi BBC Lloyds Bank Composer of the Year quan només tenia 15 anys fins a, més recentment, el Mendelssohn Scholarship, The Bliss Prize, The Cambridge Composers Competition, The Robert Helps International Composition Prize (EUA), The Sun River Prize (Xina), The International String Orchestra Composition Prize (Malta), The RPS Composition Prize, i el BASCA British Composer Awards (en el qual va ser la compositora més jove a guanyar dos premis en un any per Psalm 1 i Stolen Rhythm en 2010).

Actualment, Cheryl està gravant un tercer disc per a Champs Hill Records: els seus primers dos CDs van rebre excel·lents crítiques i BBC Music Magazine va seleccionar The Glory Tree com a Chamber Music Choice a l'octubre de 2011.

Les seues composicions inclouen un concert per a piano, un concert per a violoncel (Katharsis), tres trios per a piano, una òpera de noranta minuts sobre la vida d'Amy Johnston (Amy's Last Dive, amb el llibretista Adam Strickson) i diverses obres de gran escala que impliquen joves músics. En 2015, Cheryl va debutar en els BBC Proms amb l'estrena de la seua obra escrita per encàrrec de The Cardinall's Musick i titulada From the Beginning of the World.

L'obra va rebre excel·lents crítiques i va ser descrita com "una estrena mundial enlluernadora' i 'un extraordinari tapís de colors vocals i emocionals" per The Arts Desk.