Lucía Marín

Lucía Marín

Lucía Marín, directora d'orquestra reconeguda pel diari El País com un dels seus joves valors de la direcció d'orquestra a Espanya. Té un ampli repertori simfònic i líric. Al llarg de la seua carrera ha dirigit orquestres a Espanya, Itàlia, Portugal, Àustria, Romania, Xina i Estats Units, entre les quals destaquen l'Orquesta de Córdoba, l'Orquesta Sinfónica de Galicia, UKSO Symphony Orchestra i ISU Symphony Orchestra.

Ha sigut premiada per la Real Academia de Bellas Artes de Santa Isabel de Hungría de Sevilla, XI Concurs Internacional de Direcció d'Orquestra Mestre Ferríz, premi Andaluces del Futuro i premi Jaén Joven de las Artes del Instituto Andaluz de la Juventud.

Lucía, a més, té el master en direcció d'orquestra per la Universitat Estatal d'Illinois i és doctora en aquesta especialitat per la University of Kentucky.

Lucía ha sigut directora titular de la University of Kentucky Philharmonia i directora assistent de la University of Kentucky Symphony Orchestra & Opera Theatre des de 2012 fins a 2015, on ha dirigit Les Noces de Fígaro, Don Giovanni, La Boheme, Suor Angelica, Els Miserables, Sweeney Todd, El Fantasma de l'Òpera, Ainadamar, El Trencanous amb el Ballet de Moscou. Actualment és artística del Taller Líric Opera Loving amb el qual ha debutat amb l'òpera Suor Angelica de Puccini.