Miguel A. Roig-Francoli

Miguel A. Roig-Francoli

Miguel A. Roig-Francolí (Eivissa, 1953) resideix als EUA, on és distingit professor de teoria musical i composició a la Universitat de Cincinnati.

El seu treball com a compositor, musicòleg i pedagog ha sigut àmpliament reconegut i premiat internacionalment.

La seua música ha sigut interpretada a Espanya, Anglaterra, Alemanya, Mèxic, Itàlia, França, Colòmbia, Suïssa i EUA. La seua música orquestral i per a banda simfònica s'ha escoltat en sales com el Teatro Real de Madrid, l'Auditorio Nacional de Madrid, Palau de la Música Catalana, l'Auditori de Barcelona, el Palau de la Música de València i el Teatro de la Zarzuela de Madrid, i ha sigut programada per l'Orquesta i Coro Nacionales de España, i les orquestres de RTVE, Ciutat de Barcelona, Municipal de València, Sinfónica de Madrid (amb el Ballet del Teatro Lírico Nacional), Orquesta i Coro de la Comunidad de Madrid, Sinfónica de Tenerife, Simfònica de Balears, CCM Philharmonia (Cincinnati), Orquesta Sinfónica EAFIT (Medellín, Colòmbia), CCM Wind Ensemble (Cincinnati), Banda Municipal de Barcelona i Banda Municipal de Palma de Mallorca, entre altres.

Com a musicòleg i teòric musical, Roig-Francolí ha publicat més de 20 articles de recerca en les principals revistes especialitzades d'EUA, Anglaterra, Itàlia i Espanya.
És autor de dos llibres de text universitaris utilitzats en més de cent universitats d'Estats Units i Canadà i, en traducció al xinès, als principals conservatoris de Xina.

Entre els seus nombrosos premis i distincions es troba la Medalla d'Honor del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (2004); el premi A.B. Dolly Cohen a l'excel·lència pedagògica de la Universitat de Cincinnati (2007); el premi George Rieveschl a treballs de creació i recerca, de la mateixa universitat (2009); el Premi Ramón Llull del Govern Balear (2010); i la Medalla d'Or del Consell Insular d'Eivissa (2014).