BART PICQUEUR

El compositor i director Bart Picqueur, va rebre la seua formació professional al Real Conservatori de Gant, on va obtenir el Master en Direcció de Banda, Teoria, Clarinet i Pedagogia. Entre els seus professors es troben Dirk Brossé, Freddy Arteel, Fabrice Bollon i Francois Glorieux… També va estudiar direcció amb Maestro Hardy Mertens al Fontys, conservatori de Tilburgo (PB).

Des de 2010, Bart Picqueur és director titular de la banda Koninklijke Harmonie Ste. Cecilia Zele. Ha sigut director convidat en la banda dels Guides Belges, la BM de la Corunya, la BP de Lírria, la Slovenska Voska (banda militar d'Eslovènia), la banda departamental de Pastura (Colòmbia) i moltes més.

Les seues composicions han sigut gravades per reconegudes bandes, com la Real Banda de Guides Belges, Osaka Municipal Band, Rundfunk Blasorchester Leipzig, la Real Banda Militar dels Països Baixos etc.

Algunes de les seues obres ja han sigut obligades en diversos concursos internacionals: Insomnia, en el Campionat Europeu de Brass Band (2017); Mutations, en el Campionat d'Europa per a Banda (2018); i, ara, Sinfonietta #1, en el CIBM de València.

Paral·lel al seu treball de compositor i director, forma joves mestres a la seua càtedra de direcció a Gant i Ostende. És convidat regularment a impartir classes magistrals en diversos països d'Europa.

La música de Bart Picqueur està publicada per l'editorial Beriato Music (De Haske-Hal Leonard Group), Brotons i Mercadal (ES) i per la seua pròpia casa d'edicions, Minor Scale Music.