FRANCISCO BORT RAMÓN

Francisco A. Bort Ramón, saxofonista i compositor nascut a Catarroja (València) i format al Conservatori Superior de Música de València. Membre, per oposició i des d'abril de 1987, de la Banda Municipal de València, on és actualment saxo alt solista.

És autor de més d'una vintena d'obres, que comprenen des de la música de cambra fins a la simfònica. Guanyador del premi de composició per a banda simfònica Maestro Villa de Madrid l'any 2007, amb l'obra Variacions iròniques.

Algunes de les seues composicions simfòniques (Llegendes, Ocurrències, Variacions iròniques, Divertiment, Des de 1903) han sigut obres obligades en diferents certàmens de bandes de música, com ara: Ciutat de València, Diputació de València i Vila de Catarroja.

Com a saxofonista ha estrenat obres pròpies com: Llampecs de tardor (saxo alt i banda), Poema i Ferling a swing (quartets de saxos), Joc concertant (quartet de saxos i banda) i Faràndula (saxo soprano i banda), amb la col·laboració de la Banda Municipal de València i el Quartet de Saxos Studel Sax, del qual és membre.