Dña. RITA BARBERÁ NOLLA



Des de fa 126 anys València celebra el Certamen Internacional de Bandes de Música que porta el nom de la ciutat i que, en la seua edició de l'any 2012, torna a reunir a reconegudes formacions de distintes localitats de la geografia valenciana i també de altres llocs d'Espanya -Zamora, Cadis, Pontevedra o Ciudad Real-, així com de països europeus -Itàlia o Bèlgica-, que acudixen a la convocatòria d'este prestigiós esdeveniment per a compartir el llenguatge universal que és la música de banda, imprescindible en tantes i tan diferents manifestacions festives i actes socials.

En este mes de juliol, un mes tan especial per a la ciutat de València, el Certamen Internacional de Bandes de Música constituïx, sens dubte, un esdeveniment cultural d'extraordinària rellevància, tradicional i consolidat, que permet fer pública l'enorme vocació musical de la nostra ciutat, Cap i Casal d'una Comunitat Autònoma mundialment coneguda i reconeguda per les seues Bandes, que formen part indispensable de la vida quotidiana, de la identitat de tots els pobles i ciutats de la nostra terra.

En esta nova edició totes les sessions del Certamen tindran per marc el Palau de la Música de València, el gran coliseu musical que en enguany complix el seu 25 Aniversari; unes efemèrides que celebra plenament consolidat després d'haver protagonitzat inoblidables vetlades musicals, a l'haver rebut a les millors orquestres i als més grans solistes, directors i compositors.

Entre els dies 19 i 22 de juliol la millor música de Bandes omplirà el Palau de la Música, on les formacions inscrites en les distintes seccions del Certamen interpretaran les seues obres en uns concerts que, cada nit, tancarà una Banda invitada. Com a novetat, en enguany de l'aniversari, destaca una "Marching Band" que prendrà els carrers de la ciutat durante el cap de setmana, y realitzarà, entre altres, dos actuacions en els Jardins del Palau de la Música.

La diversitat de les Bandes invitades caracteritza també esta nova edició amb la presència de la Sedajazz Latin Ensemble, la Belgian Brass i la Banda Simfònica "Músicos sin Fronteras". Així mateix, la Banda Municipal de València afig un enorme atractiu a estes vetlades musicals en què les formacions participants s'han preparat durant mesos per a oferir el millor de si mateixes.

El Certamen Internacional de Bandes de Música convertirà a València novament en la capital mundial de la música de Bandes, les fondes arrels populars de la qual han anat evolucionant i enriquint-se amb la qualitat, la diversitat, la mestria i el talent interpretatiu de tants cents i centenars de jóvens músics entre els que han despuntat, especialment en la nostra Comunitat, alguns que s'han convertit en grans figures.

Vull agrair i felicitar a la Regidoria de Cultura, Orquestra i Banda Municipal la cuidadosa preparació d'un Certamen que enguany rendix un merescut homenatge al músic valencià Rafael Talens Samarra, recentment difunt. Un vibrant homenatge que ens permetrà disfrutar d'alguns dels seus pasdobles més coneguts, i que seran interpretats en l'última jornada per les Bandes participants en la Secció d'Honor.

Rita Barberá Nolla
Alcaldessa de València


Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog