D. SERAFÍN CASTELLANO GÓMEZ


Suposa una gran satisfacció per a mi el poder formar part d'un dels millors certàmens de bandes a nivell internacional que existix, i crec no equivocar-me al qualificar-lo com el certamen bandístic més important que se celebra en el món.

Per tots és coneguda la meua afició a la música. Com molts de vosaltres sabeu, sóc músic i és per a mi un privilegi participar en un certamen que va nàixer en el segle XIX, es va enfortir durant tot el segle XX i hui perdura amb força. Però el més destacat és el seu gran futur.

Estic convençut que l'entrega de les bandes participants i la gran acollida del públic han sigut pilars imprescindibles perquè hui el Certamen de Bandes de la Ciutat de València siga un referent mundial. No vull oblidar tampoc el magnífic treball desenrotllat durant molts anys des de l'Ajuntament de València que amb el seu gran esforç, dedicació i amb l'aportació pressupostària suficient, ha estat recolzant i engrandint este certamen.

Essencialment este certamen contribuïx a difondre la música de banda. Vull recordar que la música és una de les manifestacions culturals més esteses en la Comunitat Valenciana, formant part de la seua idiosincràsia i constituint una de les arts que més la identifica com a poble, representant les bandes de música, una expressió artística i musical de la tradició cultural valenciana.

Les societats musicals presents en la pràctica totalitat dels municipis de la nostra Comunitat, formen part de la nostra vida fins al punt que significa en l'actualitat un important motor cultural, social i econòmic.
La Comunitat Valenciana compta amb un total de 533 bandes de música repartides entre els 542 municipis que conformen el seu territori, estant integrades per un total de 33.576 músics.

Durant l'exercici 2012, la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria de Governació en relació amb les societats musicals realitzarà activitats de foment, impuls, promoció estructural, social, econòmica i cultural, per un import total de 7.508.670 €.

Que les bandes siguen part substancial de la nostra cultura ens obliga a totes les administracions a vetlar, tutelar i recolzar, en la mesura que siga possible, la major part de les seues reivindicacions ja que això suposa engrandir i posar en valor nostra pròpia cultura.

Estic plenament convençut que esta edició del Certamen Internacional de Bandes "Ciutat de València" constituirà un nou èxit a nivell cultural i social que només es veurà superat per la pròxima edició de la mateixa.

Vos desitge el major dels èxits en esta edició, que és l'èxit de tots els que estimem i treballem per les bandes de la nostra terra.

Moltes gràcies.

D. Serafín Castellano Gómez
Conseller de Governació


Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog