Banda Sinfónica "La Artística" de Buñol


Banda Sinfónica "La Artística" de Buñol

HISTORIAL DE LA BANDA

La Banda Simfònica "La Artística" de Bunyol, amb més de 125 anys d'existència, està considerada com una de les millors formacions bandístiques a nivell mundial. Ha actuat en la pràctica totalitat de la geografia espanyola, així com a Europa: França, Àustria, Holanda, Alemanya, Bèlgica i Suïssa.

Premiada en múltiples ocasions i en diversos certàmens, a destacar, entre altres molts, els aconseguits en la secció especial "A" del Certamen de València els anys 1963, 1986, 1987, 1990, 1992, 1993 i 1995, en el qual ha obtingut els màxims guardons. L'any 1990 va guanyar, a més de la menció d'honor, el premi d'interpretació que concedix la Societat General d'Autors d'Espanya.

Cal destacar l'any 1993, durant el qual va participar en tres certàmens en el període d'un mes amb el premis següent: primer premi Certamen Nacional de Requena i premi extraordinari "Ramón Marí Pino"; primer premi i menció d'honor Certamen Internacional Ciutat de València; i primer premi Olimpíada Mundial de Kerkrade (Holanda).

L'any 1999 va participar en el Festival de Saarbrucken (Alemanya).

L'any 2000, primer premi i menció d'honor en el XXIX Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d'Altea.

L'any 2001, Olimpíada Mundial de la Música a Kerkrade (Holanda). Va aconseguir tots els grans premis d'este certamen en el seu 50 aniversari; diploma acreditatiu del primer premi amb la màxima puntuació de totes les bandes participants; tabal d'or; bandera de campiona del món; bandera a la màxima puntuació de banda estrangera en tota la història del certamen.

L'any 2001, se li atorga el disc d'or de la World Wind Music per haver venut més de 20000 CD de música de banda.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Henrie Adams



Nascut a Thorn (Holanda), va estudiar oboé i direcció al Conservatori de Maastricht amb Anton Kersjes, Lukas Vis i Pierre Kuijpers.

Va assistir a classes magistrals de direcció d'orquestra amb Pierre Dervaux i Enrique García Asensio.

Com a titular, ha dirigit l'Orquestra de Cambra "Sinfonietta" de Maastricht; bandes simfòniques "La Unió" d'Heythuysen i "Eendracht" de Meyel; Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana (1992-1999).

Com a convidat: Banda Simfònica "Reial" de La Haya, Banda Simfònica de "Les Guides" de Brussel·les, Banda Simfònica Municipal de Madrid, The Portland Festival Orchestra (EUA), Orquestra Simfònica de Limburg, Orquestra de València, Orquestra Simfònica d'Extremadura i Orquestra Simfònica de Bilbao.

Des de 1989, és director titular de la banda simfònica i l'orquestra simfònica de la Societat Musical "La Artística" de Bunyol.

En cd ha gravat: Los inmortales, amb música de Manuel Palau, Ángeles López Artiga i Joaquín Rodrigo, i la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana.

Amb la Banda Simfònica "La Artística" de Bunyol ha gravat per a la discogràfica World Wind Music:

Preludis, intermedis i danses de Sarsueles, Simfonies: II, III i IV, d'Alfred Reed; Simfonia núm. 1: El senyor dels anells i núm. 2: The big apple, de Johan de Meij. Pasodobles i Pasodobles valencianos; Saludos de España; Spanish Winds 1 i 2; música instrumental de la tetralogia L'anell dels Nibelungs de Richard Wagner; Famous overtures; Concerts per a trompa de W.A. Mozart, amb el trompista valencià Vicente Zarzo; Retrats musicals de dos grans compositors valencians: Amando Blanquer Ponsoda i Miguel Asins Arbó; L'Artística Live; La Passió de Crist de Ferrer Ferran; La Vall de la Murta d'Andrés Valero Castells; Planet Earth, Simfonia num. 3 de Johan de Meij; The Queen Simphony de Tolga Kashif. I, finalment, Pax et bonum amb música de Teo Aparicio Barberán i Costantino Martinez-Orts.

En l'actualitat, compartix la direcció titular de l'Artística de Bunyol i de l'Orquestra Simfònica de Castelló.

Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog