Societat Unió Musical "Santa Cecília" de Guadassuar


Societat Unió Musical "Santa Cecília" de Guadassuar

HISTORIAL DE LA BANDA

Fundada l'any 1939 com a continuadora de la tradició bandística que a Guadassuar es remunta al segle XIX, fins a 1975 va estar davall la direcció de Virgili Beltrán.

Entre 1981 i 1995, amb Joaquín Vidal Pedrós com a director, va aconseguir els majors èxits de la seua història. En el Certamen de Bandes de Música de València va obtindre el primer premi de la secció primera i la màxima puntuació de totes les seccions (1983), segon premi de la secció especial B (1985), primer premi i menció d'honor en la mateixa secció (1987, 1990) i segon premi en la secció d'honor (1994).

Entre 1995 i 2006 davall la direcció de Francisco Zacarés, va obtindre dos segons premis en el Certamen d'Altea (1996 i 1999), el primer premi del Certamen Nacional de Múrcia (2002), el primer premi del Certamen Nacional de Campo de Criptana (Ciudad Real, 2004) i un primer premi en el certamen WMF de Kerkrade (2005).

Ha participat en nombrosos festivals i concerts en diverses localitats de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Madrid, així com Avinyó (França) i Corciano (Itàlia).

L'any 1980 es va crear l'escola de música, en la qual en l'actualitat s'impartixen totes les especialitats instrumentals a més de 250 alumnes. També compta amb orquestra (fundada l'any 1988), banda jove, orquestra jove i cor infantil.

Des de 2006 està dirigida per Juan Carlos Civera, amb qui l'any 2008 va guanyar el primer premi de la primera secció del Certamen Internacional Ciutat de València, amb la màxima puntuació de totes les categories.

Al juliol del 2009 va obtindre el primer premi al Certamen Vila d'Alginet, amb una plantilla formada bàsicament pels músics més jóvens.

Més recentment, al juliol del 2010 va aconseguir el segon premi en la secció d'honor del Certamen Internacional de València.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Juan Carlos Civera


Nascut a València al novembre de 1967, va fer estudis de música al Conservatori Superior de Música de València, amb premi honorífic del grau superior de fagot i música de cambra davall les directrius del Nederland Wind Ensemble. És professor de fagot i música de cambra, al Conservatori Municipal José Iturbi de València i membre del Quintet de Vent López-Chavarri, de l'Iturbi Ensemble, de Cámara XXI i de les orquestres Acadèmia Arcadia i Simfònica Europea Mediterrània. Col·labora amb el Cor de la Generalitat Valenciana.

Ha sigut director titular de les bandes Unió Artística Musical de Vilamarxant, Unió Musical de Benaguasil, Centre Artístic Musical de Bétera, director convidat de la Unió Musical de Mislata, de "La Armónica" de Buñol, Unió Musical de Montserrat i principal director convidat de la banda de Point Saint Martín. També ha dirigit diferents agrupacions corals.

Està al capdavant de la Banda de Música de Guadassuar des de setembre del 2006, amb la qual ha obtingut el primer premi de la primera secció (2008) i el segon premi de la secció d'honor (2010) del Certamen Internacional Ciutat de València i el primer premi del Certamen Vila d'Alginet (2009).

Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog