Societat Musical D'Alboraya


Societat Musical D'Alboraya

HISTORIAL DE LA BANDA

Va ser creada al voltant de l'any 1885 per un grup d'alboraiencs amb vocació cultural i aficionats a la música, que, dirigits pel mestre Miguel Grau van iniciar classes de solfeig i van formalitzar la banda. El treball de direcció va ser continuat per José María Esteve Lorente i el 28 de febrer de 1906 es va crear la societat presidida per Matías Panach, amb el mestre Alfredo Clavell de director, el qual es va convertir en el carismàtic impulsor de la banda.

Ja en 1908 va participar en el Certamen de València, en el qual va obtindre un segon accèssit a la secció segona. L'any 1909 va participar novament en el Certamen de València, en el qual va obtindre el primer accèssit en la secció segona. L'any 1931 el mestre Clavel va deixar la direcció de la nostra banda per malaltia.

La banda ha tingut prestigiosos directors, entre els quals destaquem Enrique Martínez, Eduardo Panach, Vicente Ballester, Manuel Galduf, Francisco Hernández Guirado, Francisco Ramos Rioja i Miguel Molina Ruiz.

De la participació més recent en certàmens es van obtindre els guardons següents:
  • Davall la direcció de Francisco Ramos Rioja, en la primera secció en el Certamen Internacional de València, tercer i primer premi en els anys 1984 i 1988 respectivament.
  • Davall la direcció de Miguel Molina Ruiz:
    • 2n premi en la primera secció del Certamen Nacional de bandes de música "Ciutat de Múrcia" l'any 1996.
    • Primer i segon premi en el Certamen "Ciutat de Cullera" en els anys 1998 i 2000 respectivament.
  • Davall la direcció del nostre actual director des de l'any 2002, Miguel Vidagany Gil, va obtindre el primer premi de la secció primera en el certamen de la Diputació Provincial de València de l'any 2003. Al novembre de 2005 va participar en el Certamen Ciutat de Múrcia en la Primera Secció, en el qual va obtindre un segon premi. L'any 2006 va participar amb motiu del Centenari de la Societat en el Certamen Internacional de Bandes de València en la Secció Primera. Al maig de 2008 va participar una altra vegada en el Certamen de la Diputació de València en la secció primera, en el qual va obtindre el primer premi i la menció d'honor. A l'octubre a Xest participa en la fase final d'eixe certamen, en el qual va obtindre el primer premi.

BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Miguel Vidagany Gil



Va nàixer a Llíria i va iniciar els seus estudis musicals a l'Ateneu Musical i d'Ensenyança Banda Primitiva de Llíria.

Va concloure els estudis superiors de clarinet com a alumne lliure al Real Conservatorio de Música de Madrid, en el qual va estudiar amb Francisco Alegre i els d'harmonia, contrapunt, fuga, composició, instrumentació, direcció de cors i direcció d'orquestra al Conservatori Joaquín Rodrigo de València.

L'any 1987 va guanyar per oposició la plaça de clarinet baix de la Banda de la Diputació de Saragossa.

L'any 1987 va obtindre per oposició la plaça de clarinet baix solista de la Banda Municipal de València, plaça que exercix en l'actualitat.

L'any 1998, després d'un examen de selecció, va obtindre una plaça d'estudiant de direcció d'orquestra a la Aspen Music School, Colorado (Estats Units).

Ha estudiat direcció amb els mestres: Eduardo Cifre, Vicente Spiteri, Manuel Galduf, Murry Sidlin i Uwe Mund.

Assistix assíduament a cursos d'especialització musical en direcció i anàlisi a les universitats d'Alcalà de Henares, València, Granada, Múrcia i Complutense de Madrid.

Ha dirigit la bandes Unión Musical de Higueruelas, Unió Musical Casinense, Centre Artístic Musical de Montcada, les bandes municipals de Palma, Huelva i València, el cor i l'orquestra del Conservatori Superior de Música de València, el Cor Complutense, l'Orquestra Amadeus de Madrid i l'Aspen Chamber Orchestra dels Estats Units.

És fundador i director de l'ensemble "Grup de Cambra Ciutat de Llíria" i director de la banda de la Societat Musical d'Alboraia.

Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog