Banda Artística de Merza


Unión Musical de Godelleta

HISTORIAL DE LA BANDA

Fundada l'any 1828, la Banda Artística de Merza és l'agrupació popular més antiga de Galícia. El primer director musical del que es té constància és Anselmo González. L'any 1930, i fins a l'any 1939, la banda es va dividir en dos agrupacions i, així, va sorgir així la "Banda Vella" i la "Banda Nova".

La Banda Artística de Merza ha actuat per tota la geografia gallega i també a Astúries, Cantàbria, València, Catalunya, Veneçuela, Argentina, Portugal, Itàlia i Holanda, on va ser, l'any 2009, la primera banda gallega a participar en el WMC de Kerkrade.

Des del llançament del seu primer disc, Bandas Gallegas, l'any 1981, ha publicat molts altres, com per exemple 171 anos de Tradición Musical, Aniversario, A música de Merza. Solistas o Merza, un século de Certames.

Entre els premis aconseguits per "A Artística" cal destacar, per ser el primer, l'aconseguit en el Certamen de Bandes de Música de Santiago de Compostel·la l'any 1910.

Més recentment, en l'última dècada, ha aconseguit, entre altres, la menció d'honor de la categoria especial del Certamen Provincial de Bandes de la Diputació Provincial de Pontevedra en tres ocasions; la menció d'honor en la primera categoria del Certamen Internacional de Bandes de Música "Vila d'Altea" en dos ocasions; o el primer premi absolut de la secció especial del Certamen Galego de Bandes de Música també en dos ocasions.

Des de l'any 2010 la Banda Artística de Merza està dirigida pel mestre José Luis Quintás Carreira.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

José Luís Quintás Carreira



José Luis Quintás Carreira és natural de Palas de Rei (Lugo).

Va cursar estudis de piano, composició musical i instrumentació al Conservatori Superior de Música d'A Corunya. Entre els professors que van influir de forma més notòria en la seua formació cal destacar Mario Seoane i Indalecio Fernández Groba.

A més, durant dos anys va realitzar estudis de direcció musical i instrumentació per a banda de música amb Marcel Van Bree, i va assistir a cursos de perfeccionament amb professors de la talla d'Enrique García Asensio, Henrie Adams, G. Chmura o Philiphe Entremont.

Ha sigut director de la Banda del Conservatori Professional de Música de Lalín, director de la Banda del Conservatori Professional de Santiago de Compostel·la, director de la Banda de Música i de l'Escola de Música Municipal d'Agolada durant deu anys, director de l'Escola de Música Municipal de Silleda i director de la Banda de Música Municipal de Silleda. Així mateix, ha dirigit, com a convidat, diferents agrupacions de la geografia gallega com, per exemple, la Banda Municipal de Lalín.

Amb la Banda Municipal d'Agolada es va proclamar guanyador del I i II Certamen de Bandes de la Diputació de Pontevedra en la tercera secció.

L'any 2005 ingressa per oposició en el cos de professors de música i arts escèniques en l'especialitat de fonaments de composició amb destinació al Conservatori de Santiago de Compostel·la, on impartix classe des d'eixe moment fins l'actualitat; treball que compatibilitza amb la direcció de la Banda Artística de Merza des de l'any 2010.

Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog