Societat Musical Turisense


Societat Musical Turisense

HISTORIAL DE LA BANDA

La Societat Musical Turisense va ser fundada per Francesc Navarro i Corell, l'any 1906, després de dos anys d'intens treball.

Esta agrupació compta amb una llarga llista de triomfs, entre els quals podem citar com a més significatius: any 1930, primer premi de la segona secció, al quint Certamen Municipal de Bandes Civils; any 1947, tercer premi de la segona secció al Certamen de Bandes de la Fira de Juliol, a València; any 1970, primer premi de la segona secció al Certamen de Bandes de la Fira de Juliol, a València.

Ja més recentment, la Banda de la Societat Musical Turisense ha aconseguit també premis de gran importància: any 1994 i 1995, guanyadora del primer premi del Certamen de Bandes del Real Club Nàutic de València; al mateix any 1995, segon premi, de la tercera secció, al Certamen de Bandes de la Diputació de València; l'any 1997 primer premi de la secció segona al Certamen de la Diputació de València i el segon premi al Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana; l'any 1999, tercer premi de la segona secció al Certamen Ciudad de Murcia.

Diversos premis de música de Moros i Cristians, com ara el primer premi a la cercavila de bandes de música Ciutat d'Alcoi, l'any 2006.

Actualment la Societat Musical compta amb l'escola d'educands, "Valentín Puig", composta per 135 alumnes i una plantilla de 17 professors.

La Societat Musical Turisense també compta amb una important Coral Polifònica, que li deu el seu nom a "Vicent Ribes", l'home que en va promoure la formació.

Molts directors han portat la batuta de la nostra banda, com ara Francisco Navarro, el seu fundador; Baldomero Rojo, Valentín Puig, Salvador Barbero, Roberto Sáez, Carmelo Sala, Enrique Gosp, Pascual Peris, Fanscisco Zacarés, David Ramírez Valero, Luis Gómez Zanón, Francisco Valero, Germán Giménez, Miguel Pérez Ricarte. Actualment el càrrec de director l'ocupa, José Teruel Domíngez.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

José Teruel Domínguez



Oboé Solista de l'Orquestra de València, a la qual pertany des de 1998 després de col·laborar amb diverses orquestres espanyoles i agrupacions cambrístiques, sobretot l'Orquestra Simfònica de les Balears de 1996 a 1998.

Com a director, cal destacar la Banda Associació Musical Santa Cecília d'Almenara, des del 2005 fins al 2007 (1r. Premi del Certamen de la Diputació de Castelló l'any 2007), i en l'actualitat i des del 2009 en la Societat Musical Turisense.

Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog