Centro Artístico Musical de Moncada


Centro Artístico Musical de Moncada

HISTORIAL DE LA BANDA

El Centre Artístico Musical, com la Societat que hui és, va nàixer davall la presidència de Crescencio Granell Ferrer el 27 de juny de 1914, propiciada per socis protectors i músics de la banda que ja existia i els orígens de la qual es remunten al segle XIX.

Els estatuts manuscrits d'aquella època, únic document històric que es conserva anterior a 1936, confirmen eixos inicis, aquella banda estava dirigida per Timoteo Ferrer Llorens. Des d'aleshores s'han succeït al capdavant de la nostra banda, insignes directors i s'han guanyat nombrosíssims premis.

Entre altres cal destacar els 1r. premi del Certamen Internacional de Bandes de Música de València dels anys 1916, 1947, 1957, 1965, 1990 i 1996. Alguns dels directors que ha passat pel nostre centre han sigut: Enrique Martínez, Francisco Barceló, Manuel Palau, José Manuel Izquierdo, Miguel Gimeno, José Mª Cervera Lloret, José Ferriz, José Llopis, Leopoldo Gomis, Rafael Alabort, Félix Ramiro, Pablo Sánchez Torrella, Miguel Lafuente, Miguel Gorrea, José Miguel Peñarrocha, Francisco Cabrelles, Francisco Fort Fenollosa o Ángel Crespo
Al 2003 i 2005 la banda va participar en la secció especial i primera (respectivament) del Certamen Internacional de Bandes de Música de València.

Actualment està dirigida pel mestre José Alcácer Durá, amb el qual, l'any 2009, la nostra banda va participar en el XXXIII Certamen Provincial de Bandes de Música, en el qual va obtindre el primer premi en la secció primera.

L'any 2010 la nostra banda va gravar un CD anomenat Moncada en música davall la batuta del director titular José Alcácer, va ser un treball de recuperació històrica en què es van gravar i van informatitzar obres inèdites de principis del segle XX i que van ser compostes en la seua totalitat per compositors de la nostra localitat com ara Rafael Alabort (Rafael de Montcada), Timoteo Ferrer, Manuel Palau i Miguel Gimeno.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

José Alcacer



Va nàixer a Riba-roja de Túria l'any 1977. Va cursar estudis de clarinet al Conservatori Superior de Música de València, amb el mestre Juan Vercher, i hi va aconseguir el títol de professor superior de música en la mencionada especialitat. Va ampliar els seus estudis de pedagogia musical amb el mestre Jos Wuytak.

És diplomat en direcció de banda per la Royal College of Music de Londres.

Va cursar estudis de direcció de banda amb Eugene Corporon (University of North Texas), José R. Pascual Vilaplana, Lorenzo Della Fonte (Conservatori d'Udine, Itàlia), Enrique García Asensio, Markus Theiner, Henrie Adams i Jose Mª Cervera Collado. I també va cursar estudis de composició amb Franco Cesarini (Conservatori de Lugano, Suïssa) a Itàlia.

Des de 1999 exercix la docència com a professor de música de secundària.

D'altra banda, des de 2011 és director del Conservatori Professional de Música de la Ciutat de Montcada, en el qual impartix les especialitats de clarinet, música de cambra i orquestra. Dirigix la Banda i Orquestra del Conservatori Professional de Música de la Ciutat de Montcada. És director del Centre d'Estudis Musicals Mestre Palau de Montcada.

És director del Mediterranean Brass Festival.

Com a director invitat, ha dirigit la Banda Musiale Città de Procida a Nàpols, l'Orchestra di Fiatti Kart Orff a Priolo Gargallo, Sicília, la Wind Orchestra U. Giordiano a Rodi Garganico, l'Orchestra di Fiati Il Leoncini de Abruzzo a Pescina, Il Corpo Musicale Pietro Giannone, l'Orchestra Accademia 2008, la Banda de la Guàrdia Vienesa a Viena, l'Orquestra de Cambra Antonio Vivaldi de Brescia i la Banda de l'Exèrcit Italià a Roma.

Assessora i grava per a l'editorial italiana Eufonia.

Dirigix la Banda del Centre Artístic i Musical de Montcada des de l'any 2005, amb la qual va guanyar, al 2009, el primer premi al Certamen Provincial de Bandes de València.

Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog