Banda Sinfónica Amando Herrero de Algeciras


Banda Sinfónica Amando Herrero de Algeciras

HISTORIAL DE LA BANDA

Banda d'origen militar de mitjan segle XX que es va refundar com a civil l'any 1989, per iniciativa de Fernando Gómez Díaz, i va prendre forma com a Banda Municipal de Música.

L'any 1994 es va deslligar de l'estament municipal i es va constituir com a Banda de Música "Amando Herrero", nom este d'un altre gran músic que ha consagrat la seua vida a la banda i que dirigix, en l'actualitat, la formació a l'escola pròpia de música formada per una mitjana de 30 alumnes i 6 monitors.

Les seues vitrines compten amb nombrosos premis d'interpretació i qualitat musical com ara el primer premi en el Certamen Autonòmic de Bandes de Música de Chauchina de l'any 2006 i quart premi en el Certamen de Bandes de Música de Torremolinos l'any 2009.

L'any 2001, la Junta Local de Germandats i Confraries li atorga la Palma Confrare, reconeixement màxim de la Setmana Santa d'Algesires.

És banda fixa a la gran plaça de bous de Las Palomas d'Algesires.

Compta amb diverses obres i marxes processionals pròpies com ara el pasdoble Coso de las Palomas i les marxes Cristo atado a la columna i Virgen de las maravillas de Francisco Rojo Jimeno i Confesión de Manuel Jiménez.

Al 2006, oferix el merescut homenatge al compositor Abel Moreno, davall la seua direcció, amb les seues principals obres.

Al 2008 la banda passa a denominar-se simfònica, a l'introduir instruments de corda entre les seues files. En l'actualitat compta amb pasdobles, contemporànies i més de 270 marxes processionals. El pròxim 6 d'octubre estrenarà el seu primer treball discogràfic dedicat a la Setmana Santa d'Algesires.

L'objectiu d'esta banda és un continu afany de superació musical, de formació i sobretot a promoure una família musical. 70 músics i un extens repertori d'obres clàssiques, pasdobles, contemporànies i més de 270 marxes processionals.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

María Jesús Herrero González



Nascuda a Algesires.

Músic de reputada talla que pertany a la banda d'Algesires des de molt jove. Llicenciada al Conservatori Superior de Música de Sevilla com a professora superior de música, professora de piano, llicenciada superior de llenguatge musical, transposició, acompanyament musical i saxòfon, és una de les dones pioneres en la direcció de bandes de música a Andalusia.

Ha realitzat diversos cursos de direcció musical amb reputats directors com ara Enrique García Asensio i Vicente Sanchis, així com cursos de composició i interpretació musical de la mà dels catedràtics de piano José Manuel Dediego, Pilar Bilbao i Adela Barranco, tots ells del Conservatori Superior de Música de Sevilla.

Realitza el primer curs de l'Escola Internacional de Directors d'Orquestres i bandes de música Mestre Navarro Lara impartit per l'esmentat director.

Ha format i dirigit al seu torn la Banda Municipal de Jimena de la Frontera, ciutat de la qual va ser nomenada pregonera de les seues festes majors en reconeixement a la seua labor.

De la mà d'esta jove directora, la Banda Simfònica Amando Herrero d'Algesires va aconseguir el primer premi en el reconegut Certamen Autonòmic de Bandes de Música de Chauchina (Granada).

En l'actualitat compartix la direcció de la Banda Simfònica Amando Herrero d'Algesires amb la docència com a professora de música per oposició pertanyent al cos de funcionaris de la Junta d'Andalusia en l'ensenyament secundari obligatori i és professora de l'Escola Municipal de Música d'Algesires.

Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog