Sociedad Musical "San Juan Bautista" de Loriguilla


Sociedad Musical "San Juan Bautista" de Loriguilla

HISTORIAL DE LA BANDA

La Societat Musical San Juan Bautista va tindre el seu inici en la contractació per part de l'Ajuntament de Loriguilla del professor Miguel Martín Arastey l'any 1984, moment en què van començar les classes a la sala de reunions de l'Ajuntament. Ja l'any 1986 es va fundar la banda fruit de l'esforç i il·lusió de tots els integrants, entre els quals cal destacar el president fundador Asensio Cervera.

El primer concert es va realitzar l'any 1987 pels 37 integrants que formaven en aquell moment la banda. L'any 1989 es va contractar la banda per a actuar a la Falla Plaça de Patraix i actualment en la falla Gravador Esteve-Ciril Amorós. La banda ha participat en les concentracions de bandes dels Serrans, al Villar i a les Alcubles, festes de moros i cristians de Godella, Paterna i Manises. Festes de Villaviciosa (Astúries), festes de Yunquera de Henares (Guadalajara), diverses actuacions a la Plaça de Bous de València i moltíssims actes més.

Actualment la banda de música la presidix Fermín Cañete Rodríguez i la dirigix Rodrigo García Navarro.
La nostra Societat Musical és una entitat viva i activa i la seua junta directiva, així com la seua banda de música, amb la col·laboració de tots els seus socis i simpatitzants, portarà avant tots els projectes per a aconseguir elevar en la mesura que es puga, el prestigi que ha d'adquirir esta Banda. Fruit d'això és l'intercanvi internacional de bandes de música del qual participarem a la localitat italiana de Morro d'Alba este estiu.

Així com la realització de diversos concerts de música espanyola a què hem sigut invitats a les localitats de Staffolo i Serra di Conti.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Rodrigo García Navarro



Va nàixer a Xiva, on va iniciar els seus estudis musicals a la Societat Musical en l'especialitat d'oboé. Va estudiar als conservatoris Professional i Superior de València davall la tutela de Jesús Fuster i Francisco Salanova, on va obtindre el títol de professor amb la qualificació d'excel·lent i la titulació superior de professor de música en l'especialitat d'oboé.

Va estudiar piano, i posteriorment direcció d'orquestra.

Ha impartit classes de música a l'IES Ramón y Cajal d'Albacete, així com de música de cambra i oboé als conservatoris públics professionals d'Astorga, Santiago de Compostel·la, A Corunya i Orense. En este últim es va fer càrrec de la banda del dit conservatori. Així mateix, ha sigut professor d'orquestra al Conservatori Públic Professional de Catarroja.

Col·labora amb agrupacions professionals com a oboista i corn anglés.

Ha realitzat cursos en l'especialitat d'oboé, interpretació, didàctica, i direcció d'orquestra amb professors com ara Miquel Rodrigo, Luis Sanjaime, Fernando Bonet, Enrique García Asensio, Jorma Panula.

L'any 2008 va obtindre el títol de director d'orquestra al Conservatori Superior de Música de València, en el qual va tindre com as professors Manuel Galduf i Cèsar Cano entre altres.

Compositor per encàrrec de la Regidoria de Cultura d'"Imatge i record" per a grup de cambra; "Somieig, despertar i anhel", entre altres.

Ha participat com a director en l'estrena d'obres al Festival Internacional de Música Contemporània "Mostra sonora 2007"; de 2009 a 2012 ha dirigit la "SM "l'Harmonia" de Montroi. En l'àmbit orquestral ha dirigit les orquestres "Salvador Giner", Orquestra simfònica "Perla Russa" de Moscú, Orquestra de flautes del Conservatori Superior de Música de València i la Philarmonisches Kammerorchester de Berlín.

Actualment és director de la SM San Juan Bautista de Loriguilla, de la banda del CIM de Benimaclet, i pertany al cos de professors de música i AE de la Conselleria d'Educació com a interí. És professor d'orquestra al Conservatori Professional de Requena.

Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog