Sociedad Musical de Tous


Sociedad Musical de Tous

HISTORIAL DE LA BANDA

Esta Societat Musical de la Ribera Alta es va fundar l'any 1980 i va tindre la seua primera actuació en la Setmana Santa de Tous l'any 1981.

Els seus presidents han sigut Santiago Gómez Olmos, Hilario Mateu Martorell, Antonio Doménech Briz i Juan Francisco Martorell Martorell, el qual seguix sent-ho en l'actualitat.

Des de la seua fundació ha participat en tres certàmens de la Diputació de València, en els anys 1990, 1994 i 1995. Participa anualment en els festivals comarcals i en la campanya "Retrobem la nostra música", alhora que realitza diversos intercanvis i trobades amb altres societats musicals i escoles de música.

Ha col·laborat en gravacions de cine i àudio, així com en les festes pròpies del seu entorn: festes locals, falles, moros i cristians, etc.

Els seus directors han sigut, José Gómez Simón, des de la seua fundació fins al 2004, i Eduardo Sala Albelda, des de 2004 fins a l'actualitat.

L'activitat principal de la Societat Musical és el desenrotllament i foment de la cultura musical a la població. Amb caràcter extraordinari ha actuat a l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València (maig 2010), ha realitzat un concert extraordinari al Palau de la Música de València (setembre 2011) o ha desfilat a l'estadi de Mestalla (gener 2012).

Així mateix, es promocionen els concerts de grups de cambra (Brass Quintet Tous, 2009-2010-2011), les col·laboracions amb entitats culturals locals (Coral Sant Miquel de Tous), concerts lleugers (col·laboració amb el cantant local "Kairo", al novembre de 2011) i l'organització de cursos i jornades (Jornades de Jazz i Música Moderna al 2009, 2010 i 2011).

L'any 2012 participa en el certamen de bandes organitzat per la Diputació de València.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Eduardo Sala Albelda



Va nàixer a Alberic, València l'any 1978.

Va realitzar els seus estudis de graus elemental i mitjà al Conservatori "Mestre Vert" de Carcaixent, en el qual va obtindre el premi d'honor de fi de grau mitjà.

Els estudis de grau superior els realitza al Conservatori "Joaquín Rodrigo" de València, on va obtindre les màximes qualificacions en les especialitats instrumentals (oboé), així com el premi d'honor final de carrera en la seua especialitat.

L'any 1999 va obtindre el primer premi en el concurs "Juventudes Musicales" d'Andalusia, en la modalitat de grups de cambra.

Ha format part de l'Orquestra del Conservatori "Mestre Vert", així com de l'Orquestra de la Universitat de València.

Han sigut professors seus Elia Martorell, J. Lorenzo González, Aurelio Olivares i Francisco Salanova, i ha realitzat diversos cursos de perfeccionament amb Emmanuel Abhul i Francisco Salanova.

Des de 2000 fins a 2002 forma part de l'Orquestra de la Comunitat de Madrid.

Ha actuat com a solista d'orquestra entre altres al Palau de la Música (València), el Teatre de la Maestranza (Sevilla), Teatre Monumental (Mèxic DF), o l'Auditori Nacional (Madrid).

L'any 2002 va entrar a formar part, després de concurs-oposició, del cos de professors de música i arts escèniques de la Conselleria d'Educació de la Comunitat Valenciana.

En l'actualitat exercix com a professor d'oboé, música de cambra i conjunt instrumental al Conservatori Professional "Josep Climent" d'Oliva.

Des de 2004 és director de la banda i escola de música de la Societat Musical de Tous, i des de 2009 promotor i organitzador de les Jornades de Jazz i Música Creativa realitzades a Tous periòdicament.

Ha realitzat diversos cursos de direcció amb Juan Pablo Hellín, José María Cervera Collado, Cristóbal Soler, José Rafael Pascual Vilaplana i de composició amb Tomás Marco.

Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog