Sociedad Musical "La Popular" de Pedralba


Sociedad Musical "La Popular" de Pedralba

HISTORIAL DE LA BANDA

Al febrer de 1885 va nàixer la SM La Popular de Pedralba, gràcies al treball de Luis Rodríguez Espinosa, que era el capellà del poble, a més de gran músic; la primera actuació de la banda va tindre lloc el 7 de novembre de 1885.

Ja l'any 1890 va aconseguir el primer premi d'un certamen realitzat a Llíria. I posteriorment va aconseguir-ne més: a Llíria 1r al 1890, 1943 i 1945; a Bunyol 2n al 1945 i 1947; a Benaguasil 1r al 1947; a La Pobla de Vallbona 1r al 1957; Cullera 3r al 1973 i 1r al 1974; a Catarroja 2n al 1973 i 3r al 1974 i a València 3r al 1974, 2n al 1976, 3r al 1997 i 2001.

Entre 1948 i 1982 va organitzar els Festivals Musicals d'Estiu, en els quals van prendre part bandes tan prestigioses com ara la Primitiva i La Unió de Llíria, La Lira de Xest, etc.

Al setembre de 1984, va celebrar el seu centenari, amb la participació de les 10 bandes de la comarca dels Serrans i la col·laboració de la FSMCV, a la qual pertany des de l'any 1968 amb el 18é lloc d'inscripció.

Entre els mestres que han dirigit esta banda hi ha: Francisco Alejo, Rosendo Quiles, Enrique Jordá, Alberto Martin, Francisco Alegre, Miguel Morella, Camilo Gómez, José Sanantonio, Juan Antonio Martínez, Alfonso Faus, Javier Castellano. L'actual director és Ángel Gimeno Quiles, que va començar els seus estudis musicals a l'escola d'esta societat.

En l'actualitat la banda esta formada per uns 50 músics i amb aproximadament 30 xiquets a la seua escola. La seua presidenta des de l'any 2002 és Isabel Serigó Andrés.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Ángel Gimeno Quiles



Va nàixer a Pedralba l'any 1970. Va iniciar els seus estudis musicals a l'edat de 7 anys amb sa mare i paral·lelament a la Sociedad Musical La Popular de Pedralba amb el mestre Juan A. Martínez Yago. Posteriorment va ingressar al Conservatori Superior de Música de València on va obtindre el títol superior en l'especialitat de saxòfon.

Va realitzar diversos cursos permanents de perfeccionament i tècnica de saxòfon amb els professors: Jaime Belda, MariBe Charrier, Manuel Miján i Jean Marie Londeix.

Va estudiar direcció d'orquestra i banda amb Ferrer Ferran, José Rafael Pascual- Vilaplana i Enrique García Asensio.

Ha realitzat nombroses actuacions com a solista i en grups de música de cambra, dels quals cal destacar: Duo Colloquy a l'Auditori Palau de Congressos de Saragossa, Club Diario Levante i en el III Cicle de Música Contemporània del Conservatori Superior de Música Jesús Guridi de Vitòria, Grup Instrumental XXI a l'Auditori Municipal de Logronyo, Grup Adolphe Sax, Ensemble de Saxòfons de la Comunitat Valenciana i Orquestra Simfònica del Mediterrani al Palau de la Música de València.

Ha impartit cursos de saxòfon en la XII Escola Internacional de Música de Xàbia, a l'Escola de Música de Santanyí (Balears), i al Conservatori Professional de Música de Logronyo.

Saxòfon solista de l'Orquestra Simfònica de Bilbao des de 1999 fins a 2006.

Des del 1994 ha sigut professor de saxòfon als Conservatoris Professionals de Música de Sòria, Logronyo i Requena (València).

Membre dels tribunals d'oposició al cos de professors de música i arts escèniques en Navarra, País Basc i Balears.

En l'actualitat és director de la Banda Societat. Musical "La Popular" de Pedralba, membre de l'Ensemble de Saxòfons de la Comunitat Valenciana i professor de saxòfon al Conservatori Professional de Música de València.

Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog