Musikkapelle "La Lira" de Issime


Musikkapelle "La Lira" de Issime

HISTORIAL DE LA BANDA

El Musikkapelle "La Lira" d'Issime (Vall d'Aosta, Itàlia) va ser fundada en 1906. La banda participava a les festes del poble, a les bodes i a les festes privades, també als països veïns. Durant les dos guerres mundials va interrompre el seu treball i després va tornar amb entusiasme al 1979. Els cursos per a introduir els jóvens en els instruments musicals van reforçar les files de la banda i va créixer fins a 50 membres davall la direcció dels professors Floriano Rosini, Ercole Ceretta i, des de 1994, Enrico Montanari.

El Musikkapelle fa concerts a la Vall d'Aosta, al nord d'Itàlia en festivals, fires i carnestoltes, i participa en la vida cultural del país, oferint nombroses exposicions i animant las festivitats religioses. Entre les activitats recents s'inclouen la gravació d'un disc i els agermanaments amb l'Harmoniemusik de Triesenberg (Liechtenstein), amb la Banda Musical de Formazza (Verbania, Itàlia) i amb la Musikverein d'Hirschegger (Kleinwalsertal, Àustria). Amb motiu del centenari de la fundació, la banda ha recolzat moltes activitats, incloent-hi concerts en col·laboració amb altres bandes, la publicació d'un llibre i una exposició de fotografies, documents, instruments musicals i uniformes.

La banda participa regularment als Walsertreffen (reunions de persones walser), que es duen a terme als diferents països dels Alps, i a la reunió de les bandes de la Vall d'Aosta, on toca davant d'un comité artístic format per professors com ara Angelo Bolciaghi, Denis Salvini i Franco Arrigoni. També va participar en el Certamen Internacional de Bandes "Vallée d'Aoste" (direcció artística del mestre Lino Blanchod): al 2006, amb una formació de jóvens, en el qual va obtindre el tercer lloc en la tercera categoria i al 2008, amb el grup complet, en la segona categoria, sempre davall la direcció del mestre Montanari. L'any 2011 la Banda Juvenil de l'escola de música d'Issime, dirigida per Nicola Linty, va participar amb excel·lents resultats en el concurs de bandes juvenils de Costa Volpino (Bèrgam, Itàlia)..


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Enrico Montanari



Va començar a estudiar trompeta, davall la direcció de Floriano Rosini i va continuar la seua formació amb honors al Conservatori de Torí (Itàlia) davall la direcció de Renato Cadoppi.

El mateix any va aconseguir l'admissió per a l'Orquestra Juvenil Italiana amb la qual va participar en la gira per Madrid, La Spezia, Perugia i Florència, davall la direcció del mestre Piero Bellugi.

Va col·laborar des de 1989 fins a 1994 amb l'Orquestra Simfònica de la RAI de Torí, amb l'Orquestra de Cambra d'Aosta, i amb l'Orquestra Juvenil de Piamonte. Toca regularment amb l'Orchestre d'Harmonie du Val d'Aoste, amb la qual, davall la direcció del mestre Lino Blanchod, va participar en nombrosos concursos i concerts.

És membre fundador del grup de cambra popular Walser Blaskapelle amb el qual ha oferit nombrosos concerts i gravacions per a la difusió de la música popular dels Alps i de la cultura walser.

L'any 1997 va començar a realitzar estudis amb els mestres de banda com Fulvio Creux, Lorenzo Della Fonte, Jan Van der Roost, Angelo Bolciaghi i Franco Cesarini.

Des de 1994 dirigix el Musikkapelle "La Lira" d'Issime, és director de la banda de música de Palazzolo Vercellese i de la Brass Vallée.

A partir de l'any escolar 2003/04 és professor en l'Escola d'Educació i d'Orientació Musical de la Fundació de la Vall d'Aosta.

Veure Canal a YouTube
Veure Pàgina a facebook
Veure Pàgina a twitter
Veure Pàgina a flickr
Veure el Blog