JOSEP RODA BATLLE


Naix a Sant Mateu (Castelló). Es trasllada a Barcelona on cursa els estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i aconseguix les màximes qualificacions i els títols de professor de piano, professional de composició i instrumentació i professor de direcció d'orquestra. Allí té com professors Joan Pich Santasusana, Manuel Oltra, Xavier Montsalvatge i Antoni Ros Marbà. Simultàniament als estudis musicals estudia a la Universitat Central de Barcelona i hi aconseguix el títol de Llicenciat en Filosofia i Lletres. Posteriorment va cursar els cursos de Doctorat en Història de l'Art a la dita universitat.

Va guanyar el premi nacional a la vocació com a director d'orquestra i el diploma en direcció d'orquestra del Mozarteum de Salzburg.

Ha dirigit l'Orquestra interna del Gran Teatre del Liceu, Orquestra del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, Camareta Instrumental de Barcelona, Jove Orquestra Nacional de Catalunya i la Companyia de Sarsuela Ferran Rigual, així com les bandes municipals de Barcelona, Castelló i Sevilla.

Assessor musical de concursos de bandes de música realitzats per TVE, programes Gent Jove i Nova Gent. Ha sigut jurat en concursos de composició i interpretació musical i en nombrosos certàmens de bandes de música.

Com a compositor ha guanyat premis nacionals i ha estrenat obres als palaus de la Música de Barcelona i de València, l'Auditori de Barcelona, TVE i TV3, entre les quals cal destacar diverses obres per a banda de música.

Compta amb nombroses publicacions sobre l'ensenyament i l'aprenentatge de la música. Professor de música en secundària, catedràtic d'harmonia, contrapunt i acompanyament del Conservatori Superior de Música de Barcelona.

Ha sigut subdirector general d'Ensenyaments Artístics del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, director general de l'ESMUC i coordinador general de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. En l'actualitat continua la seua activitat musical com a compositor i director.