ÒSCAR COLOMINA I BOSCH


Òscar va estudiar direcció i composició a la Guildhall School of Music and Drama i la Royal Academy of Music de Londres, i es va doctorar per esta última al 2010.
Professor de la Royal Academy of Music i la Yehudi Menuhin School, ha sigut professor invitat del Reial Conservatori de l'Haya-School for Young Talent.

Com a compositor ha sigut guanyador del concurs celebrat per a commemorar el 50 aniversari de l'òrgan del Royal Festival Hall, del Musicians Company Memorial Prize, del Guildhall School/Orchestra of the Swan Composition Prize, Millor Banda Sonora en el Festival de curts de Tenerife, i del Hui Hui Música 2008 a València.

Òscar ha rebut encàrrecs del Festival d'Aldeburgh, la Philharmonia Orchestra de Londres, el Schubert Ensemble, l'Institut Valencià de la Música, Kontakte Percussió, i del Estio Burgalés. Les seues obres han sigut estrenades a sales com ara el Wigmore Hall, Royal Festival Hall, Yale University, Palau de la Música de València, o l'Auditori de Galícia amb la Filharmonia de Galícia; han sigut retransmeses a Espanya, Mèxic, Dinamarca i els EUA; i s'han interpretat al City of London Festival, ENSEMS, Composers Now (Nova York), Música a Compostel·la, Congrés Europeu de Conservatoris, i la Trobada internacional de compositors a Mallorca.

Ha orquestrat obres per a Heinrich Schiff i la Kremerata Bàltica (Gewanghaus, Leipzig 2009), la Yehudi Menuhin International Competition (Beijing, 2012) i ha sigut compositor resident al Barbican Pit Theatre (Londres).

Director artístic de la Jove Orquestra Simfònica Ciutat de Salamanca (2011-2014), dirigix regularment concerts amb ensembles de la Yehudi Menuhin School i la Royal Academy. Ha sigut director invitat en projectes en els quals ha incorporat dansa i audiovisuals en la London Contemporary Danse School, Festival de Segòvia, i Cercle de Belles Arts de Madrid. Futurs compromisos inclouen concerts amb la Camerata XXI i l'Ensemble Contemporani de la Universitat de Jaén.