MIQUEL RODRIGO


Format com a director als Països Baixos, Miquel Rodrigo és llicenciat i màster cum laude en direcció d'orquestra i banda pel Conservatori de Maastricht amb els mestres Jan Stulen i Sef Pijpers, i va ampliar la seua formació amb el mestre Günther Schuller (Universitat de Bloomington-Indiana).

Guardonat en diferents concursos internacionals de direcció d'orquestra i banda com la Batuta d'Or del WMC, a Kerkrade; el Gregorz Fitelberg, a Polònia; Ràdio Televisió hongaresa, a Budapest; rep en 1997 la nominació al premi Henriette Hustinx de les Belles Arts de la Universitat de Limburg.

Després dels seus inicis com a assistent a l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Colònia WDR, la crítica elogia els seus brillants debuts al capdavant de la Simfònica de Limburg i l'Orquestra de Cambra Alemanya de Frankfurt. El 1998 accedix al lloc de director resident de North-Holland Philharmonic Orchestra d'Haarlem, associada al seu torn amb el Royal National Ballet d'Holanda.

Director polifacètic ha desenrotllat una intensa carrera al capdavant de destacades formacions a països com ara Alemanya, Itàlia, Holanda, Polònia, Hongria, Romania, República Txeca, Mèxic o Espanya, on ha dirigit entre altres les orquestres simfòniques de València, Còrdova, Múrcia i Castella-Lleó. Amb el director de cine nord-americà Spike Llig va ser distingit en la XXVIII edició de la Mostra de València, distinció que tenen, entre altres, directors i compositors com Maurice Jarre, Bill Conti, Francis Lai o Michael Nyman.

Director associat de la Banda Reial de les Forces Aèries d'Holanda entre 1995 i 2010, col·laborador dels projectes orquestrals del Centre Superior de Música del País Basc Musikene, Miquel Rodrigo és des de 2004 catedràtic de música de cambra i direcció instrumental del Conservatori Superior de Música d'Aragó (CSMA), i titular de la seua banda simfònica i orquestra de vent Sinfonietta.