Festival Brass Band


Festival Brass Band

HISTORIAL DE LA BANDA

El grup belga Festival Brass Band és un conjunt musical format per 28 músics d'instruments vent-metall de gran talent. La banda es va fundar l'any 2000 per diversos amants d'instruments de vent-metall. La majoria dels músics del Festival Brass Band són professors, estudiants (actuals i ex) d'uns quants conservatoris i prestigiosos músics amateurs de bandes de vent, fanfàrries i altres grups de vent-metall. Qualitat i talent units en una gran orquestra simfònica composta per 28 membres. Des de la fundació, el Festival Brass Band ha pogut treballar amb directors de renom: Juri Briat (2000-2005), Frank Vantroyen (2006) i Manu Mellaerts (2006-2012).

Actualment la banda està dirigida interinament per un dels millors directors de bandes d'instruments de vent: Dirk De Caluwé.

Després de guanyar el Belgian Nationals al 2008, amb MD Manu Mellaerts, el Festival Brass Band ix a escena com a representant belga a l'European Brass Band Championships. La peça seleccionada que hi van interpretar, The Promised Land de Kenneth Downie, és una obra típica per a concursos d'orquestres de vent-metall amb moltes referències a l'estil classicomodern de Debussy o Mahler. Els organitzadors van incloure la gravació en directe en el CD anual European Brass Band Championships 2009.

El Festival Brass Band és un dels 4 millors conjunts musicals belga i competix en la secció de campions en el concurs de bandes de vent-metall, la classe més alta. Prop de ser la guanyadora del Belgian Brass Band Contest el 2008, la banda és també la subcampiona belga del 2010 i el 2012. A més de participar en concursos, l'activitat principal del Festival Brass Band és tocar concerts.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Dirk De Caluwe

Dirk De Caluwe (Lokeren - Bélgica, 1956).

Dirk De Caluwe es va formar en les especialitats de flauta, teoria de la música i direcció en la Royal Conservatories de Gant, Anvers i Brussel·les, completant els seus estudis amb diversos cursos de postgrau de l'àmbit nacional i internacional.

Des de 1978 ha sigut solista de flauta piccolo en l'Orquestra Filharmònica de Brussel·les, on ha treballat amb prestigiosos directors com a Sir Neville Mariner, Lorin Maazel, Riccardo Chailly, Gerd Albrecht, Rudolf Barshai, Yoel Levi, Tadaki Otaka, Giancarlo Guerrero, Martin Brabbins i molts altres.

Des del principi comença a compaginar el seu treball de solista i músic d'orquestra amb el de director. Ha dirigit repertoris clàssics, concerts d'òpera, música contemporània i bandes de música amb orquestres com l'Orquestra de Ràdio Flamenca, la Filharmònica de Brussel·les, el Festival d'Orquestra de Brussel·les, la Filharmònica de Praga, inclús amb la renovada Orquestra Filharmònica de Londres. Ha deixat una indiscutible empremta en el món musical. De fet, ha dirigit les premiers de dos importants músics flamencs: Tintin and Daens.

És també un popular director invitat, i ha dirigit moltes de les millors orquestres de vent de Bèlgica i de l'estranger. De 1987 a 2007 va ser director de la banda de vent Royal Wind Band Ste Cecilia Zele, que en l'actualitat continua sent una de les orquestres més destacades de Bèlgica. Continua treballant molt de prop amb els compositors belgues més importants com Jan Van der Roost, Jan Hadermann, Dirk Brosse i Bert Appermont, que li ha confiat les seues últimes composicions.

Des de 1992 ha sigut professor de bandes de música i direcció, i director artístic de l'orquestra del conservatori Royal Conservatory d'Anvers.

Hui és director musical de la banda Royal Wind Band Schelle, de l'orquestra juvenil simfònica Limburg Symphony Youth Orchestra i director titular invitat del festival de bandes Brass Band Festival. A més d'intèrpret, conferenciant i director, Dirk De Caluwé és assessor, membre de jurat i mestre de l'associació de bandes de vent flamenques Flemish Wind Band Association (Vlamo).Ha col·laborat com a intèrpret en la gravació de 80 CDs i DVDs de Naxos Label, Discover, Beriato, D'Haske, World Wind Music, Topkapi / Universal, Sony and Studio100.