Studenten Harmonie Orkest de Twente


Studenten Harmonie Orkest de Twente

HISTORIAL DE LA BANDA

La Studenten Harmonie Orkest Twente, sovint abreviada com SHOT és la banda estudiantil d'instruments de vent de la Universitat Tècnica de Twente in Enschede. Actualment està formada per uns 70 estudiants de la Universitat.

La SHOT es va fundar l'any 1991 i el seu director és Ronny Buurink. El 2012 la SHOT toca un concert al famós Concertgebouw d'Amsterdam; al 2013 viatgen a Berlín per a participar en el Festival d'Orquestres de Vent a la Universität der Künste de Berlín, i també van participar en un concurs de la federació Dutch Musical, en el qual van aconseguir una puntuació de 87.65 sobre 100.

Cada dos anys, l'orquestra planifica un viatge internacional a un festival estranger. Al desembre de 2011 la SHOT va visitar la Xina. En anys anteriors han participat en festivals a Europa Central (Schladming), Jungfrau-festival (Interlaken) i Diffwinds (Differdange). El primer viatge/concert de la SHOT va ser al 1996, quan la banda viatja a València per a participar com a banda invitada en el Certamen Internacional de Bandes de Música.


BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Ronny Buurink

Ja són 20 anys els que Ronny Buurink porta dirigint orquestres.

Amb 16 anys va començar a tocar el clarinet. Prompte es va enamorar d'este instrument i es va matricular a l'Acadèmia de Música d'Enschede.

La seua formació va continuar al Conservatori Sweelinck, a Amsterdam, una de les escoles musicals més reconegudes d'Europa, on va rebre classes del primer clarinetista de la Royal Concertgebouw Orchestra: Piet Honingh.

Finalitzada la seua formació musical, va tornar a la seua ciutat natal, on comença a dirigir unes quantes orquestres (amateurs) de la regió.

Actualment Ronny Buurink toca el solo de clarinet en, probablement, una de les millors bandes d'instruments de vent semiamateur dels Països Baixos, Wilhelmina Glanerbrug, situada prop de la universitat d'Enschede. Davall l'atenta mirada del senyor Buurink, la Studenten Harmonie Orkest Twente interpreta meravelloses peces musicals en concerts i festivals nacionals i internacionals.