ANDRÉS VALERO CASTELLS

Naix a Silla en 1973. Es forma en els CCSS de València i Múrcia, titulant-se en 8 especialitats amb 4 Mencions d'Honor i Premi Fi de Carrera en Composició. Han sigut els seus professors més destacats R. Ramos, L. Balada, E. García Asensio, E. Xifre, M. Galduf, J. Vives, V. Campos, etc.

Ha assistit a cursos de perfeccionament amb B. Ferneyhough, J. Roda, J.M. López, C. Halffter, T. Marco, L. de Pablo, M. Hernández Silva, P. Sánchez Torrella, etc.

Ha obtingut el Diploma d'Estudis Avançats per la Universitat Catòlica de València. Des de 2004 ocupa una càtedra de composició en el Conservatori Superior J. Rodrgio de València.

Ha rebut premis i distincions a França, Itàlia, EUA i Espanya. Les seues obres s'han interpretat en la major part d'Europa, EUA, Argentina, Puerto Rico, Panamà, Japó, Corea, Hong Kong, etc.

Les seues partitures estan editades a Espanya, França, Suïssa, i EUA. En el terreny orquestral ha estrenat amb les simfòniques de València, Galícia, Còrdova, Múrcia, RTVE, Nacional d'Espanya, The World Orchestra, solistes del Covent Garden, Filharmònica de Medellín, etc.

Els seus treballs per a banda han sigut interpretats per les millors formacions nacionals i prestigioses bandes estrangeres. Ha sigut directiu de l'Associació de Compositors Simfònics Valencians, compositor resident del Festival Internacional Spanish Brass, i de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana.

Ha sigut Director Principal Invitat de la Banda Primitiva de Llíria, i fundador de l'ensemble Estudi Obert. Va ser director de les bandes del CIM de Mislata i de la SAM de Picassent. Actualment dirigix la seua banda, La Lírica de Silla.

Com invitat ha dirigit l'Orquestra de València, les Bandes Municipals de València, Madrid, Barcelona, Alacant, La Corunya, Santiago de Compostel·la, Musikene, Artística de Buñol, etc, així com la banda de la FSMCV, i el Dia de la Música Valenciana.

www.andresvalero.com