Peter Ettrup Larsen

Com a professor associat de direcció a l'Acadèmia Sibelius Academy a Hèlsinki, Finlàndia, el director danés Peter Ettrup Larsen ha estat a càrrec del programa de direcció de banda de vent des de l'any 2011.

Larsen va estudiar direcció amb el conegut professor Jorma Panula (i el seu aleshores assistent Atso Almila) a la Sibelius Academy. Té també un diploma en clarinet atorgat per la Reial Acadèmia de Música danesa i un màster en musicologia i retòrica per la Universitat de Copenhagen.

A més del seu treball a la Sibelius Academy, Larsen va treballar com a director en cap d'una de les bandes militars professionals de Dinamarca (Slesvigske Musikkorps), com a director de projectes pedagògics amb l'orquestra simfònica Aalborg a Dinamarca; i, a més, té una ajustada agenda com a director simfònic invitat. Larsen és també una reputada font d'inspiració en els cursos i seminaris de direcció d'arreu del món.

Com a autor i compositor, Larsen ha publicat diversos llibres, com per exemple un llibre sobre la seua participació en el Finnish School of Conducting, que possiblement es publicarà prompte en anglés. A més a més, és un reputat participant, conferenciant en esdeveniments empresarials i conferències sobre llenguatge corporal i comunicació musical.

Durant 14 anys Larsen va ser membre del consell de l'associació danesa de direcció, i de 2004 a 2010 va ser l'únic europeu en el consell del gremi "The Conductors Guild" als Estats Units. El 2002 va ser becari invitat resident a la Bradley University a Peoria, Illinois (EUA), lloc que encara considera la seua llar.