Pilar Jurado

Compositora, cantant i directora d'orquestra, ha sigut la primera dona en la història que ha estrenat una òpera pròpia, La página en blanco, al Teatre Real.

El seu repertori es mou des de la música antiga fins a la música contemporània. És una cantant de referència, que ha interpretat i gravat obres de famosos compositors espanyols i internacionals juntament amb les més prestigioses orquestres davall la batuta dels més aclamats directors.

Com a compositora ha estrenat més de 90 obres i ha rebut encàrrecs del Ministeri de Cultura espanyol, diferents universitats espanyoles i americanes, de festivals internacionals i teatres d'òpera.

En l'actualitat, combina la seua activitat concertística amb la de creació. Ha estrenat en els últims dos anys: Hard-Core, un concert per a orquestra, encàrrec de l'Orquestra Nacional d'Espanya; Tres Cantos Sefardíes, amb la London Symphony Orchestra; la Suite de la Página en blanco, un nou encàrrec rebut de l'Orquestra i Cor Nacionals d'Espanya; la segona òpera Mi Diva sin mí, estrenada al Teatro de la Zarzuela de Madrid; In principio, et nunc, et Samper, peça escrita per al grup vocal noruec Nordic Voices, considerat un dels millors del món en el seu gènere.

Durant l'any passat ha gravat dos importants treballs discogràfics: l'un titulat Arias de Cine, que aplega les àries més famoses utilitzades com a banda sonora en pel·lícules emblemàtiques; i l'altre és un treball de recuperació de patrimoni musical espanyol de finals de l'acabament del segle XIX i començament del XX titulat El diablo en el poder (de la sombra a la luz), que va presentar el passat 6 de novembre al Teatro de la Zarzuela.