Pieter Jansen

Pieter Jansen va estudiar piano amb Jo Dusseldorp i Jean Antonietti, percussió amb Jean Semmeling i direcció amb Piet Stalmeier al conservatori de Maastricht, Països Baixos. Va començar la seua carrera com a percussionista principal a l'Orquestra Limburg Symphony a Maastricht.

El 1985, va ser nomenat professor de percussió, i des del 2008 ha sigut també professor de direcció al Conservatori de Maastricht.

Va guanyar diversos premis nacionals amb diverses bandes de vent holandeses de renom, entre les quals hi ha: Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide, Koninklijke Philharmonie Bocholtz i Harmonie Orkest Concordia Treebeek.

El 1996, va ser nomenat director principal de música de la Banda Reial Militar de l'Haia.

El 2001, es va traslladar a la Banda de la Marina de la Reial Armada Holandesa a Rotterdam, com a director principal. Amb ambdós bandes va viatjar al voltant del món, per a celebrar nombroses cerimònies militars i concerts, i va gravar diversos CD.

Des del 2008 fins al 2012, va ser l'inspector de música militar de les Forces Armades dels Països Baixos.

Des del 2012, Pieter Jansen ha estat actiu com a director invitat i ha impartit classes magistrals a directors de tot Europa, tasca que compagina amb el seu treball al Conservatori de Maastricht. També participa com a jurat en molts concursos nacionals i internacionals.