Carlos Pellicer

Carlos Pellicer

És compositor i director i, encara que escriu habitualment per a diferents formacions orquestrals, música per a cinema, etc., la seua labor principal se centra en la música simfònica per a banda. Els seus treballs han sigut interpretats per importants formacions i festivals internacionals com el Conservatori Nacional de Lisboa, Brassband Excelsior Veenwoudsterwal d'Holanda, Federazione dei Corpi Bandistici di Trento, els concursos d'interpretació de Veldhoven i Enschede a Holanda, CIBM València, Musikfest Baden-Württemberg d'Alemanya, etc.

La seua música per a banda es troba registrada en multitud de CDs per importants formacions de tot el món, distribuïts majoritàriament per l'editorial holandesa Molenaar Edtition per a la qual treballa des de fa anys i amb la qual va editar el seu primer monogràfic en 2015 amb el títol Flaix.

Ha rebut nombrosos premis nacionals i internacionals, entre els quals destaca el primer premi i Menció d'honor de la XXIX edició del prestigiós Concurs Internacional de Composició de Corciano (Itàlia), en 2013. A més, és requerit habitualment com a assessor musical en diferents enregistraments i com a jurat de diversos concursos nacionals i internacionals.

En els últims anys el seu estudi i la seua labor de recerca sonora dins de l'àmbit de banda li a permès rebre encàrrecs i estrenar les seues obres en més de vint països de tot el món com Espanya, Noruega, Països Baixos, Estats Units, Alemanya, França, República Txeca, Brasil, Itàlia, Taiwan, Polònia, Singapur, Regne Unit, Japó, etc. Així mateix, enguany ha realitzat dues estrenes de nous encàrrecs a Bèlgica i Estats Units als quals el compositor va assistir personalment, com és habitual, i va oferir també diferents conferències i xarrades sobre composició. Actualment, treballa en diferents projectes que s'estrenaren també aquest 2018, entre els quals destaca el que segurament serà, sens dubte, el seu treball mes important fins al moment: la seua primera simfonia Remembrance, encarregada per la Societat Filharmònica Alteanense com a obra obligada de la pròxima 45 edició del Certamen Internacional de Bandes Vila d'Altea de 2018 i que s'estrenarà el pròxim mes de desembre.

www.carlospellicer.es