Thomas Doss

Thomas Doss

Thomas Doss va nàixer en 1966 a Linz (Àustria) en el si d'una família musical (els seus pares eren músics d'orquestra). Es va graduar al Brucknerkonservatorium Linz amb Diploma en Educació Musical i es va especialitzar en trombó, composició, direcció i piano. Va continuar els seus estudis a Salzbur (Viena), Los Ángeles i Maastricht (Limburg).

Doss va debutar a la Wiener Kammerorchester en 1988. Va realitzar residències amb diversos teatres d'òpera i festivals, treballant com a director i compositor amb la Brucknerorchester Linz, Philharmonisches Orchester Erfurt, Wiener Kammersinfoniker, Westfälisches Sinfonieorchester, Philharmonisches Orchester Budweis, Südböhmische Kammerphilharmonie, Wiener Kammerchor, Neue Philharmonie Frankfurt, i el Österreichisches Ensemble fürNeue Musik, entre altres.

Doss és conegut per les seues col·laboracions amb artistes de molts gèneres com Harri Stojka, Chris de Burgh, Thomas Gansch, John Williams, Steven Mead, i Christian Maurer, entre molts altres. La seua passió pels conjunts simfònics i metalls li ha portat a passejar la seua experiència i talent pel món. Ha mantingut una estreta relació amb l'editorial Mitropa/ Hal Leonard des de 2001 i ha editat nombroses partitures i CDs amb aquesta casa.

L'educació i l'assessorament s'han tornat cada vegada una part més important del treball de Doss. Molts dels seus estudiants han guanyat premis en concursos internacionals. Imparteix tallers i classes magistrals en centres educatius per tot Europa com el Konservatorium Groningen (Holanda), Lemmensinstitut (Bèlgica), Konservatorium Gent (Bèlgica), Universität Mainz, Mannheim (Alemanya), Musikuniversität Wien i and Anton Bruckneruniversität Linz (Àustria).

Doss és el coordinador del Ensembleleitung das oberösterreichischen Landesmusikschulwerk des de 2006. Va ser professor de direcció de conjunt al Conservatori de Viena fins a 2012 i professor de direcció al Conservatorium Montiverdi a Bozano (I) fins a 2016.

Ha rebut premis culturals en reconeixement al seu treball per la ciutat de Linz, l'estat d'Alta Àustria i Tirol del Sud, entre altres.

La majoria del seu treball (imprès i sonor) està disponible a través de Mitropa/Hal Leonard-Group.

www.bandmusicshop.com

www.thomas-doss.com