Eva Irene Lopszyc

Eva Lopszyc

Va nàixer a Buenos Aires (Argentina). Graduada al Conservatorio Superior de Música Manuel de Falla (CSMMF) en Piano, Composició i Direcció Orquestral.

Va començar els seus estudis amb sa mare, Tatiana Vaistij de Lopszyc (pianista), després continuà amb Elsa Piaggio de Tarelli, Charles Dobler, Ángel Lasala, formant duo de pianos amb la seua germana Diana. En Composició, el seu besoncle Jacobo Ficher, Alicia Terzián, Roberto García Morillo i Augusto Rattenbach. En Direcció Orquestral, Alfonso Stagno; Miguel Ángel Gilardi, Adela Marshall, Mario Benzecry i Pedro Ignacio Calderón.

Com a compositora, la seua producció abasta diversos gèneres: solista, música de cambra, cor, orquestra, simfònic i coral, òpera de cambra, assembles i banda simfònica, estrenades per destacats intèrprets en territori argentí i en l'àmbit internacional a Uruguai, Brasil, Perú, Mèxic, Espanya, Portugal, Suïssa, Itàlia, Ciutat del Vaticà, Alemanya, Ucraïna, Polònia, Israel, Regne Unit i Bèlgica.

És representant argentina en Festivals de Música Contemporània i Congressos de Música per a Banda Simfònica, - Espanya i Portugal - ha estrenat Almirante Cristóbal Colón, Brigantia de los Vientos, Ventos de Amor…Terras de Fogo e Mar-Lembrança a Luis de Camoes.

Ha sigut directora de l'orquestra del CSMMF; Ópera Contemporánea; Ensamble de los Tres Tiempos. Va dirigir la Banda Sinfónica de la Ciudad de Buenos Aires; Banda Sinfónica de La Pampa, Orquesta Sinfónica Universidad de Tucumán, Federación de Bandas de Tenerife, Orquesta Sinfónica de Paraguay i ensambles a Brasil i Mèxic.