BOOKMARKS FROM JAPAN (The Great Wave Off Kanagawa – Hakone)

La quarta simfonia de Julie Giroux, "Bookmarks from Japan", és una obra de gran dificultat per a banda simfònica en sis moviments que es poden interpretar de forma independent. Estrenada el 2013 al Japó pel Musashino Academy of Music Wind Ensemble, dirigida per Ray E. Cramer, està basada en un conjunt de sis escenes històriques japoneses pintades en fusta, de les quals se n'interpretaran dos.

The Great Wave off Kanagawa
L'obra de Hokusai "La gran ona de Kanagawa" (1830 i 1833), és coneguda en tot el món dins de la sèrie "Trenta-sis visites de la muntanya Fuji". És la seua obra més famosa, on podem veure la muntanya Fuji al fons, encara que el focus central és la gran ona anomenada Okinami (ona del mar obert) i que, en esta obra, es representa des del principi en mar obert, bastant tranquil·la, amb la llum solar refractària, banyada pel sol i amb el seu poder creixent amb els vents ondulants cap amunt i cap avall, creant la primera formació de la gran ona, fins a la seua agonia final en una platja rocosa com a final del viatge.

Hakone
Basat en l'escena titulada "Hakone" d'Hiroshige Ando, de la sèrie impresa "Les cinquanta-tres estacions de l'autopista Tokaido", que representen les 53 estacions de correus en el camí pel Tokaido d'Edo a Kioto el 1832, en un viatge on es transportaven cavall com a regals que s'oferien a la cort imperial. En estes estacions de correus, s'hi oferia menjar, allotjament i estables per als viatgers de l'autopista Tokaido..