DE CAI

L'obra "de Cai" naix de la idea de compondre una obra per a quintet de metall i caixó flamenc amb l'objectiu d'acostar este estil que tant m'agrada al repertori per a quintet de metall. En l'obra, hi conflueixen diferents pals que, de forma intuïtiva i fresca, s'ajunten en esta peça que ha tingut gran acceptació en esta formació cambrística gràcies a Spanish Brass, un dels grups de música de cambra de més projecció internacional del nostre país. Gràcies a ells, l'obra és coneguda en l'àmbit nacional i internacional.

L'obra data de 1997 i la vaig escriure amb molt pocs recursos compositius, ja que en aquell moment em trobava en plena formació musical. Més tard, vaig fer la versió per a banda, versió última que té unes ressenyes més clares cap al llenguatge jazzístic, llenguatge amb el qual tinc una gran afinitat, ja que m'he desenvolupat com a trompetista de música moderna o jazz a través d'una trajectòria llarga i intensa, sense oblidar tampoc altres disciplines com la Direcció i la Composició.

Els tangos, la buleria i algun interludi indefinible s'ajunten en esta obra de melodia fàcil i contagiosa on s'intercalen diferents solos d'instruments en clau de flamenc-jazz. El nom de l'obra denota procedència, "de Cai" al·ludeix a música de Cadis. Este títol està extret d'un lema que apareixia en la samarreta d'un músic molt conegut i amb qui vaig tindre la sort de compartir escenari, Chano Domínguez. En la camiseta es podia llegir "Yo soy de Cai" i esta música intenta ser precisament això, "de Cai".