ALFONSO RUS TEROL


La tradició de les bandes de música, tan arrelada a la nostra província, fa que siguen poques les entitats locals que no compten amb almenys una banda municipal. Des de temps immemorials la música ha estat estretament unida als valencians, que hem vist en ella una forma d'expressió amb què transmetre sentiments i emocions.

Músics de països com Alemanya, Bèlgica, Holanda o Portugal vindran estos dies a la nostra província per a participar en la 128 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música, Ciutat de València. Una cita obligatòria per a estes agrupacions musicals, que troben en este certamen un referent mundial pel seu prestigi i antiguitat.

Al llarg dels tres segles pels quals ha discorregut este certamen, ha anat evolucionant i adaptant-se als nous temps, però sempre sense perdre la seua vocació de plataforma per a donar a conéixer els músics i els compositors valencians.

Per a la Diputació de València, en la seua aposta incondicional per recolzar i fomentar la cultura de la nostra terra, és una satisfacció poder col·laborar amb l'organització d'este Certamen que potencia un llegat important, com són les bandes de música que, sens dubte, formen part de la nostra història.

Des d'estes línies voldria donar la benvinguda a la nostra província a tots els participants, familiars i amics que durant estos dies visiten les nostres terres amb motiu del CIBM, i invitar-los a aprofitar la seua estada a les nostres terres i a disfrutar de la bellesa dels paisatges d'interior, de les platges interminables i de l'excel·lent gastronomia que ens caracteritza.

Només em resta felicitar a tots els músics, directors i presidents de les societats per la seua labor i desitjar-los el major dels èxits en esta cita amb una de les senyes d'identitat del poble valencià, les nostres bandes de música.


Alfonso Rus Terol
President de la Diputació de València