M.a IRENE BENEYTO JIMÉNEZ DE LAIGLESIA


El Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, està adquirint una dimensió de la qual podem sentir un profund orgull. Un fet que es reflectix en esta nova edició que començarà, i que sens dubte n'accentua el prestigi, la qualitat, i reforça eixa transcendència que ha adquirit al llarg de la seua fecunda trajectòria.

L'enorme il·lusió invertida pel comité organitzador en les dos últimes edicions, treballant incansablement per a millorar-ne els continguts, i per a introduir noves propostes a favor de la qualitat, originalitat i d'una major accessibilitat al certamen dels aficionats, ha possibilitat que augmentaren les sol·licituds de participació un 19% respecte del'edició anterior, i d'un 42% des del 2012, any en què el Palau de la Música va ser designat com a seu del certamen, sens dubte el lloc més idoni.

Viurem intensament quatre dies carregats d'emocions, en els quals la il·lusió, la competitivitat i la sana rivalitat regnaran en este certamen, que tornarà a tindre el seu magnífic preludi en un espai tan emblemàtic com és el Mercat de Colón. I a més, i d'acord amb l'evolució que ha experimentat la societat, també es podrà seguir el certamen a través de les enormes possibilitats que ens oferixen les noves tecnologies i tots els dispositius electrònics.

Com a presidenta del Palau de la Música i regidora delegada de l'Orquestra de València i de la Banda Municipal, voldria invitar tot al món a escoltar la millor música de banda, que es contagie de l'ambient tan especial que regna al Palau de la Música durant el certamen. I per descomptat, el desig personal que totes les bandes de música presents, les de la Comunitat Valenciana, i les que participen d'altres llocs d'Espanya i de l'estranger, demostren artísticament tot eixe treball i esforç realitzat per a competir.

Comença el millor certamen de bandes de música del món. Disfrutem-lo.


D.ª M.ª Irene Beneyto Jiménez de Laiglesia
Presidenta del Palau de la Música. Concejala Delegada de Orquesta y Banda Municipal del Ayuntamiento de Valencia