CRISTÓBAL GRAU MUÑOZ


La música bandística es dóna cita, un any més, en el famós certamen internacional Ciutat de València, el prestigi del qual és capaç d'atraure la presència de societats musicals procedents de tot el món.

Com a diputat provincial de Teatres i Música de la Diputació de València, corporació compromesa al màxim amb les bandes de música, és un plaer col·laborar en esta trobada centenària, que enguany arriba a la seua 128 edició.

Durant els pròxims dies València farà gala de la seua capitalitat musical com a amfitriona d'excepció, i en eixa noble tasca també ha d'estar i ho vol la Diputació de València.

El nostre compromís amb les societats musicals és permanent i inqüestionable, a través de les línies d'ajuda del programa "Retrobem la nostra música", l'entrega d'instruments musicals i els programes de condicionament i millora de les seues seus i instal·lacions.

Són les bandes de música dels nostres barris i dels nostres municipis les que abanderen els inconfusibles senyals d'identitat valenciana. Configurades com a autèntics nuclis i focus culturals, les societats musicals alimenten esta vocació des d'edats primerenques, a través de les escoles d'educands, la qual cosa convertix la nostra terra en un dels millors planters musicals.

Des d'ací he de traslladar la meua més sincera enhorabona a tots els participants en esta gran trobada musical on, de segur, els nostres representants valencians tornaran a demostrar perquè València és sinònim d'art, cultura i música.


Cristóbal Grau Muñoz
Diputat de Cultura de la Diputació de València