RITA BARBERÁ NOLLA


La meua més cordial benvinguda a totes les bandes participants en el Certamen Internacional Ciutat de València, inequívoc senyal d'identitat i fidel exponent de l'arrelada cultura musical d'esta terra.

El Certamen Internacional de Bandes de Música que porta el nom de la ciutat acudix puntualment a la seua cita quan València es vestix de festa per a celebrar la seua tradicional Fira de Juliol. Són ja 128 els anys en què el cap i casal de la Comunitat Valenciana es convertix en la capital mundial d'un gènere de música que forma part de la nostra essència, de la nostra tradició i de la nostra cultura; que està present en tots els racons d'esta terra, en tots els grans i xicotets pobles valencians on almenys una banda de música és referent de la vida cultural i social.

Des del 17 fins al 20 de juliol el Palau de la Música acollirà les diverses seccions del certamen, que tornarà a comptar amb una variada i representativa participació de la millor música de banda que es fa a València, a Alacant i a Castelló, i també en altres punts de la geografia espanyola i europea.

Prèviament, els dies 14, 15 i 16, i en el marc de l'àmplia i variada oferta del programa de la Fira de Juliol, el Mercat de Colón serà el preciós escenari de tres interessants concerts: el de la Banda Simfònica de la Casa de la Comunitat Valenciana a Navarra, un exemple clar del fet que hem exportat excel·lents músics que nodrixen orquestres i bandes a tota Espanya; la banda holandesa Studenten Harmonie Orkest de Twente, i la Banda de Música de la Creu Roja de València.

Tres concerts que són un bell preàmbul a les jornades, ja competitives, que tindran lloc al Palau de la Música dins del Certamen Internacional i el colofó i tancament del qual serà a càrrec de la Banda Municipal de València.

Rita Barberá Nolla
Alcaldessa de València