atrás

Secció Segona

Agrupació Musical “Santa Cecilia” De Calzada De Calatrava

HISTORIAL DE LA BANDA

L'Agrupación Musical Santa Cecilia es va fundar l'any 1912 per iniciativa de l'Ajuntament de Calzada de Calatrava, Ciudad Real.

Al llarg de la seua història han sigut diversos els directors que l'han dirigida. Destaca la labor de Carmelo Ortiz López qui, després de 40 anys en el càrrec, va fer que esta augmentara tant en nombre de components com en nivell artístic.

Té una gran activitat musical i, per això, és un important agent dinamitzador social, cultural i, per descomptat, musical tant en l'àmbit local, com regional i nacional, que ha participat en distintes trobades, festivals i certàmens musicals.

Al juliol de 2014 va obtindre un segon premi en el I Certamen Regional de Bandes de Música de Mota del Cuervo, a Conca.

Actualment l'Agrupación Musical Santa Cecilia està formada per 84 músics..

BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

José Carlos Gómez Mansilla

José Carlos Gómez Mansilla va nàixer a Ciudad Real el 1980.

Va iniciar estudis musicals al Conservatori Professional de Música Marcos Redondo de Ciudad Real. És titulat superior de música en l'especialitat de clarinet pel Real Conservatorio Superior de Música de Madrid.

Ha ampliat els seus estudis de clarinet amb Enrique Pérez Piquer, Máximo Muñoz Pavó, Florián Popa, Alberto Rodríguez, Lander Ruiz, Ramón Barona, José Vicente Herrera, Vicente Llorens, Silvie Hue, Julius Klein i Philippe Le Loup, entre d'altres.

Ha estudiat direcció de bandes de música amb el prestigiós director i compositor Ferrer Ferran, a l'Escola de Música Allegro de València i amb Andrés Valero Castells.

Actualment és director de l'Escola de Música Carmelo Ortiz ubicada a Calzada de Calatrava, Ciudad Real, i també professor de llenguatge musical i clarinet, director de la Banda Juvenil, clarinet baix de l'Orquesta Sinfónica de Ciudad Real (CROS) i membre del Cuarteto de Clarinetes "Clartet".

Des de gener de 2008 és director titular de l'Agrupación Musical "Santa Cecilia" de Calzada de Calatrava.