atrás

Secció Segona

Tacoma Concert Band

HISTORIAL DE LA BANDA

Va ser fundada l'any 1981 pel director de banda i director musical Robert Musser.

La banda gaudix de reputació regional, nacional i internacional. L'objectiu de la banda de concert és oferir a la comunitat Puget Sound un conjunt de vent de gran qualitat professional que interpreta una excel·lent música de banda simfònica; oferir als músics locals de vent i percussió una oportunitat interpretativa d'alt nivell; estimular i protegir els programes de banda de les escoles de la regió; i refermar la posició de la comunitat de bandes de concert en música americana.

Des del seu primer concert en l'Stadium High School, al 1981, i gràcies a una sèrie de premis, comissions, gires i artistes invitats, la TCB ha complit 30 anys de servici a la principal comunitat de bandes simfòniques del nord-oest.

La banda interpreta una eclèctica selecció d'estils musicals, des de Bach fins a Broadway, passant per Strauss a Sousa. La banda naix de la tradició de les millors bandes europees i americanes i creix cap a la nova música encarregada especialment per a la banda.

Davall la direcció del mestre Robert Musser, la banda ha rebut nombrosos premis, incloent-hi el prestigiós Sudler Scroll de la fundació John Philip Sousa, guardó nacional atorgat a les bandes de la comunitat de gran qualitat. Ha llançat tres cassettes i cinc CD. A l'estiu de 2007, la TCB va donar una sèrie de concerts a França i va repetir la gira per Europa a l'estiu de 2011..

BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Robert Musser

Robert Musser és professor emèrit de la Universitat de Puget Sound, on va ser director de banda, professor d'oboé i saxòfon i president de vent i percussió durant 34 anys.

És el fundador, director musical i director de la Tacoma Concert Band, una organització de gran reputació, tant nacional com internacional. Va ser l'anterior director musical i d'orquestra del conjunt juvenil de vent Puget Sound. Durant molts anys va tocar com a oboé principal amb la simfònica de Tacoma i com a especialista d'instruments de vent fusta (tocant l'oboé, la trompa anglesa, la flauta, el clarinet i el saxòfon) en la Puget Sound.

Entre els seus premis cal destacar la menció d'honor de l'Associació de Bandes Nacionals, l'elecció en la prestigiosa Associació Americana de Directors de Bandes (organització honorífica per a directors distingits), el diploma de l'orde de mèrit Sudler de la Fundació John Philip Sousa i l'elecció al saló de la fama de l'Associació de Mestres musicals de Washington.

Ha dirigit nombrosos festivals regionals i estatals i bandes d'honor. També ha sigut director invitat de bandes i orquestres als Estats Units, el Canadà, la Xina, Rússia, i Ucraïna.

Després de la seua retirada de la Universitat de Puget Sound, l'alcalde de Tacoma, en nom de l'Ajuntament, va proclamar el 22 d'abril com a Dia de Robert Musser a la ciutat de Tacoma "en honor al seu paper com a destacat educador, músic i mentor".