atrás

Secció Segona

Unió Musical D’Albaida “L’Aranya”

HISTORIAL DE LA BANDA

La Unió Musical d'Albaida "l'Aranya" va ser fundada l'any 1923. El document més antic que es conserva data de l'any 1927.

Als anys 50 del segle passat, davall la batuta del gran mestre i compositor Fernando Tormo Ibáñez participa durant dos anys seguits al Certamen de Bandes de València a la Plaça de Bous.

A l'última dècada del segle XX va actuar a les ciutats austriaques d'Innsbruck i Bregenz.

En l'actualitat compta amb 8 CD editats i l'últim a fer-ho ha estat l'any passat dedicat a la música festera amb el títol "L'ARANYA I EL FESTER", davall la batuta de l'actual mestre José Javier Sanz Vila.

BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

José Javier Sanz Vila

José Javier Sanz Vilaés, titulat superior en Direcció d'Orquestra per l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), on ha estudiat durant cinc anys amb el mestre Jordi Mora.

En l'ESMUC també ha estudiat direcció de grups instrumentals amb Xavier Puig, direcció de cor amb Josep Vila i Johan Duijck, cant amb Francesc Garrigosa, piano amb Pierre Reach i Jean-François Dichamp, i viola amb Yuval Gotlibovich.

Ha dirigit diversos ensembles i orquestres de l'Escola en assajos i concerts, alguns realitzats a l'Auditori de Barcelona, entre els quals cal destacar el seu concert de graduació amb obres de Grieg i Haydn.

Nascut l'any 1983 al Camp de Mirra (Alacant), J. Javier Sanz comença els seus estudis musicals amb el saxofon i el piano, i obté, al 2003, el grau superior de saxofon pel Conservatori "Òscar Esplà" d'Alacant.

Comença els seus estudis de direcció amb el mestre J. Rafael Pascual Vilaplana, alhora que estudia amb diversos professors com ara Timothy Reynish, Mark Heron, Denise Hami Eugene Corporon, en cursos al Regne Unit i Espanya.

Ha estat director titular de la Societat Musical "Santa Cecília" del Camp de Mirra i de la Banda Juvenil de la Societat Musical "La Pau" de Beneixama, i també director invitat a diverses bandes i cors de la Comunitat Valenciana. Actualment és el director titular de la Unió Musical d'Albaida "l'Aranya" i del Grup Instrumental Simfonies, amb els quals té previstos diversos projectes.

J. Javier Sanz ha estat membre de la plantilla de l'Orfeó Català com a baríton durant els anys 2009 i 2010, i ha actuat amb formacions com ara l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), Orquesta Real Filharmonia de Galicia, Orquesta Ciudad de Granada i l'Orquestra Barroca Catalana, amb directors com Salvador Mas, Antoni Ros Marbà, Josep Vila i EijiOue.