atrás

Secció Segona

Valencia Brass Band By Inel

HISTORIAL DE LA BANDA

La València Brass Band by Inel naix de la inquietud d'un grup de músics professionals per treballar en una formació d'alt nivell artístic per a difondre el repertori propi de les brass bands que tanta acceptació tenen a la resta d'Europa i del món.

Les brass bands estables, fora dels conservatoris, són pràcticament inexistents al nostre territori regional i nacional i, per açò, la Vbb by Inel vol fer-se un lloc en el panorama musical del nostre país.

La formació està composta de 30 músics professionals, de diferents punts de la Comunitat Valenciana, de les especialitats de vent-metall i percussió dirigits per Enrique Alborch Tarrasó. El seu treball cultural està pensat per a oferir un cicle anual estable de concerts, a més de participar en altres esdeveniments, com ara concerts per a escolars, festivals, intercanvis, cursos de direcció i interpretació o gravacions.

El repertori de la Vbb by Inel comprén tot tipus de música, des de la literatura original per a brass band, fins a les millors transcripcions de la música clàssica més coneguda, passant per les bandes sonores i tot tipus d'estils que es puguen imaginar. Per açò, la seua música pot atraure tot tipus de públic.

La formació es va donar a conéixer al públic en el concert de presentació realitzat el 31 de gener de 2015 al Teatre Echegaray d'Ontinyent amb un ple absolut. A partir d'ací, ha iniciat un seguit d'actuacions en diverses localitats valencianes al febrer, maig i juliol.

En un futur el més pròxim possible, la intenció és treballar amb tots els instruments originals de la plantilla de brass band a l'estil anglés i també la gravació d'un CD de música de compositors espanyols per a brass band.

Naix així una nova entitat cultural professional amb l'ànim de promocionar i difondre la música per a metalls i percussió, en particular, i la cultura i la música, en general.

BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Enrique Alborch Tarrasó

Enrique Alborch Tarrasó (Castelló de Rugat, València, 1976) inicia estudis musicals a l'escola de música de la banda Unió Musical Benicadell de la seua localitat natal.

És titulat superior en l'especialitat de trompeta pel Conservatori Superior Manuel Massotti Littel de Múrcia i titulat en direcció de banda per l'Escola de Joventuts Musicals de la Vall d'Albaida, de la mà de José Rafael Pascual-Vilaplana.

Ha realitzat, a més, estudis de direcció amb Jan Cober, Henrie Adams, Eugene Corporon, Enrique García Asensio, José Mª Cervera, Cèsar Álvarez, Josep R. Gil-Tárrega i Rafael Sanz Espert i, estudis d'harmonia, anàlisi i composició amb José V. Asensi, Ramón García, Sixto Herrero, Bert Appermont i Gregory Fritze.

Ha sigut director titular de les bandes Unió Musical de La Pobla del Duc, Ateneu Musical de Cocentaina i Agrupació Musical Ontinyent amb les quals ha gravat diversos CD i ha participat, amb destacades actuacions, en diferents certàmens. A més, és invitat habitual de bandes valencianes i alacantines per tal de dirigir la seua pròpia música.

Com a compositor ha sigut premiat o finalista en diferents concursos de composició per a banda com ara, a Bocairent, Sant Vicent del Raspeig, Montfort, Alcoi o l'Olleria, d'entre altres. La seua música està registrada en CD per diferents bandes i bona part de les seues obres estan editades per Omnes Bands.

En l'actualitat amplia coneixements de composició i direcció a l'Escola de Joventuts Musicals de la Vall d'Albaida amb Ramón García Soler i en l'Acadèmia Allegro de València amb Ferrer Ferran. Desenrotlla la tasca docent a diferents escoles de música i també com a professor interí de la xarxa de conservatoris de conselleria.

És director titular de la banda de la SEM Santa Cecília de l'Olleria i de la València Brass Band by Inel.