atrás

Secció Segona

Unió Musical Santa Cecília De Canals

HISTORIAL DE LA BANDA

Esta societat va ser constituïda al novembre de 1987. En l'actualitat, compta amb 83 músics federats, amb una edat mitjana inferior als 23 anys, i una escola d'educands amb 100 alumnes matriculats.

Variades i diverses són les activitats que la societat realitza: concerts, festivals, certàmens, intercanvis amb altres societats, etc.

El 2001 va participar en el concert internacional d'Àgueda a Portugal i el 2004, en el Festival Nacional de Bandes de Música de Montiel. En el mateix any, va participar en el primer Certamen de la Vila d'Alginet, en el qual va aconseguir el segon premi. El 2005 va participar en la inauguració del Palau de les Arts "Reina Sofía" de València.

El 2006 va ser nominada per al premi Euterpe, en la modalitat de gravació bandística, amb el CD "Canals en festa".

El 2009 va obtindre un segon prem, en el certamen provincial de bandes de música de la Diputació de València. El 2010, en el Certamen Nacional de Música de Festes de Moros i Cristians Ciutat de Villena, va obtindre el primer premi. El 2011, en el certamen de música festera d'Elda, va aconseguir una altra vegada el màxim guardó. També el 2011 va aconseguir el primer premi en l'entrada de bandes de música a la localitat d'Ontinyent.

També cal destacar la participació de la nostra societat amb personatges tan coneguts i emblemàtics en el món de la música com Manolo Escobar, Fernando Argenta i Pep Gimeno, Botifarra. Amb este últim, la nostra societat, ha participat en diversos concerts i, a més, ha estrenat el disc "Ja ve nadal".

Des de la seua fundació han passat per la batuta de la nostra societat els directors: Gerardo Cardona Lliso, Vicente Tortosa Palop, i actualment Francesc Xavier Martínez Martínez..

BIOGRAFÍA DEL DIRECTOR

Francesc Xavier Martínez Martínez

Natural de Quart de Poblet, és professor superior en l'especialitat de trompeta.

Va cursar estudis de trompeta, harmonia, contrapunt, direcció de cors, musicologia i història de la música als conservatoris superiors de Castelló i València.

Ha dirigit les bandes de Corbera, Godella, Font de la Figuera, Alberic, Unió Musical d'Alcoi i en l'actualitat és director de la Unió Musical Santa Cecília de Canals.

Com a director de bandes de música ha participat en diversos certàmens, en tots els quals ha obtingut premis.

L'any 2012 és triat per la Federació Valenciana de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana com a director artístic de la Banda Simfònica.

És director del Conservatori Professional de Música Mestre Molins de Quart de Poblet, i professor de l'àrea de música de secundària al col·legi Jesús i Maria de València.

ACTUACIÓ